• DOLAR 32.446
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2437.735
  • ...
Aytaç Baran Davası 25 Şubat`ta soru işaretleriyle başlıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR üyesi ve Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın katledilmesinin ardından hazırlanan 2 sanıklı dosya, güvenlik sorunu gerekçesiyle 25 Şubat 2016 tarihinde Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Aytaç Baran'ın katledilmesinin ardından hazırlanan dosya güvenlik gerekçesiyle Kayseri`de 25 Şubat`ta görülecek.

Suikast, Özgür Yurttaş Derneği Şehitlik/Benusen şubesinde 7 kişi tarafından planlandı

Aytaç Baran Davası iddianamesinde yer alan 2 gizli tanığın ifadesine göre suikast, Eşit Özgür Yurttaş Derneği Şehitlik/Benusen şubesinde 7 kişi tarafından planlandı. Ne bu 7 kişi ne de Baran`ın katledilmesine katıldığı belirtilen 20`nin üzerinde kişi hakkında herhangi bir tutuklama olmadığı gibi soruşturma bile açılmadı. Tutuklu olan bir kişi ise mobese kayıtlarında yolla çıkarak tutuklanmıştı.

Gizli tanık ifadelerindeki 7 kişi nerede

Savcılığın hazırladığı iddianamede tetiği çekenlerden sadece 2`sinin yer aldığı, gizli tanıkların verdiği ifadelerde geçen azmettirici 7 kişi hakkında ise herhangi bir soruşturmanın yapılmaması dikkat çekti. Kimi şüpheliler hakkında inceleme ve soruşturma yapılmamış olması, başta Aytaç Baran`ın yakınları olmak üzere, kamuoyunun zihninde soru işaretleri oluşmasına neden oldu.

Suikastla ilgili sadece 1 kişi tutuklu

Dosyada bulunan 2 kişiden Diyadin Gümüş tutuklu diğer kişi Sezgin Demirok ise 24 Aralık 2015`te başka bir olayda polisle girdiği çatışmada Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde öldürüldü.  

Hatırlanacağı üzere İhya-Der Başkanı ve HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran, 9 Haziran 2015 tarihinde PKK`nin uzantılarından olduğu belirtilen Eşit Özgür Yurttaş Derneğinden çıkan kişiler tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu şehid edilmişti. 

Aytaç Baran evli ve 3 çocuk babasıydı. Şehadetinden kısa süre sonra dünyaya gözlerini açan yeni bebeğine ise ailesi tarafından Aytaç Yasin ismi konulmuştu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir