• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
`TEOG sınavlarında Van ilerleme kaydetti`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2015-2016 yılı 1. Dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Selahattin Eyyubi İMKB Lisesi`nde düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları,  İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Keskin ve okul Müdürleri katıldı.

Temel eğitimden sorumlu Şube Müdürü Mehmet Şirin Atlı, slayt sunum eşliğinde yaptığı il geneli TEOG değerlendirme açıklamasında;  2015-2016 yılı 1. Dönem TEOG il ve ilçeler arası ortalamaları, gerileme gösteren okullar, genel ortalama ve yüzdelik dilimler hakkında bilgiler verdi. 

TEOG sınavlarında bu yıl ilerleme kaydedildiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, “Bazı okullarımızda değerlendirme ve istatistiklere göre artış olduğunu görüyoruz. Artış gösteren okullarımızın müdürlerini tebrik ederek kendilerine teşekkür ediyorum. Siz okul müdürleri olarak görmüş olduğunuz şu tablolar üzerinden kendi kendinize muhasebenizi yapıyorsunuz ve bizim sizlere bir şeyler söylememize gerek yok. Bu tablolar bizim içindir, bu tablolar bizim öğrencilerimiz içindir. Çünkü bizim öğrencilerimiz bu notlarla diğer emsal öğrencilerle yarışır. Bu yüzden hepimiz topyekûn bir çaba sarf etmeliyiz.” diye konuştu.

Toplantıda son olarak okul müdürlerinin soru ve görüşlerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir