• DOLAR 32.492
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.56
  • ...
Peygamber Sevdası Yağmur Dinlemedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Miting Alanı`nda düzenlenen mevlit etkinliği saat 13.30`da başladı. Sağanak yağmura rağmen Siirtlilerin yoğun katılım gösterdiği program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kürtçe mevlitle devam eden programda, duygulu anlar yaşandı.

Mevlidin ardından Botan İlahi Grubu`nun seslendirdiği ilahilerle devam eden etkinlikte konuşan Beşir Aksu, konuşmasına "Böyle yağmurlu ve sağanak havada peygambere olan muhabbetinizi gösterdiğiniz için Allah sizi mükâfatlandırsın" şeklindeki duayla başladı. Hz Muhammed`in (sav) ümmetine olan sevgisine değinen Aksu, "Fakat yaptığımızı çok görmeyelim yağmur altında biz iki saat bekliyoruz fakat uğruna toplandığımız Resul-i Zişan bizim için hayatını ortaya koydu" dedi.

Peygamberin hayatından kesitler aktaran Aksu, tüm halkların kurtuluşunun peygamberin izinden gitmek olduğunu, bundan başka kurtuluş yolunun olmadığını vurguladı.

Aksu`nun konuşmasının ardından sahne alan kız ve erkek çocuk ilahi grupları etkinliğe ayrı bir renk kattı. Rahmet ilahi grubu ise okuduğu ilahilerle halkı coşturdu.

Kurtuluş O`nun yoluna sarılmaktadır
Daha sonra mikrofonu alan Molla Osman Tayfur yaptığı Kürtçe konuşmada, bölge üzerinde kirli oyunlar oynandığını, halkı dininden uzaklaştırmak için her türlü gayretin sarf edildiğini ve peygamber sevgisinin önüne geçilmeye çalışıldığını belirtti. Tek kurtuluş yolunun Resulullah`ın yoluna sarılmak olduğunu vurgulayan Tayfur, dünya müstekbirlerine seslenerek, "Halka zulmetmeyin, halkın değerlerine saldırmayın yoksa sizin de sonunuz diğer müstekbirlerin sonu gibi olur" dedi.

Tekrar ilahi gruplarının sahne aldığı etkinlik, Behçet Sevgili hocanın okuduğu duayla son buldu.

Etkinlik boyunca rüzgar, soğuk hava ve sağanak yağmur olmasına rağmen binlerce peygamber sevdalısının program sonuna kadar alanı terk etmediği görüldü.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20743.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20744.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20745.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20746.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20747.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20748.jpg

Cengiz Tan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir