• DOLAR 34.276
  • EURO 37.666
  • ALTIN 2904.677
  • ...
Paralarını alamayan işçilerden tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir şirketin iflas ettikten sonra kayıplara karıştığı, bir yıldan fazladır da işçilerinin paralarını vermediği iddia edildi. Konuyla ilgili mağduriyetlerini dile getiren işçiler, şirket yetkililerine tepki göstererek haklarından vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

Daha önce çalıştıkları transformatör şirketine yıllarını verdiklerini söyleyen işçiler, yüz üstü bırakıldıklarını ve konuyla ilgili hiçbir muhatap bulamadıklarını söyledi.

DTS Transformatör Elektrik Elektromekanik San. Tic. Ltd. Şirketinde 12 yıldır çalıştığını söyleyen Özgür Çebekli, şirket iflas ettiğinden dolayı bir yıldan bu yana maaşlarını alamadıklarını söyledi.

Şirketin, çıkışlarını vermediği için başka bir iş yerinde çalışamadıklarını da belirten Çebekli, “6 aydır maaşımız içerde bundan dolayı tazminatımız da verilmiyor. İşverenler, biz işçileri mağdur ediyor. Alan parasını aldı ama biz paramızı bir yıldır alamadık. Bu konuda gerekli işlemleri yaptık ama devletin bize yardımcı olmasını istiyoruz. Zenginler işini hal edebiliyor ama biz fakirler her zaman eziliyoruz. Bunlar da vicdan denen bir şey kalmamış, şimdiye kadar şirket iflasını resmiyete vermemiş. Durum bu olunca aklımıza, ‘İşin içinde birçok şey var’ düşüncesi geliyor. Biz bu durumumuzu ve çaresizliğimizi Allah’a havale ediyoruz. Allah onları ıslah etisin.” dedi.

Tahir Polat ise işe başladıkları günden beri maaşlarını düzgün almadıklarına dikkat çekerek, “İşçi olarak biz 60 kişi burada çalışıyorduk. 5 yıl bu fabrikada çalıştım bazı arkadaşlar ise 10 yıla yakındır burada çalışıyor. Biz fabrikada çalışırken hakkımız olan maaşlarımızı düzgün alamıyorduk. Bir ay geçtikten sonra para yatıyordu banka üzerinden o da 800 TL. Kimlerin hak edişi varsa 3 aya aksıyordu. Bir yıldan fazladır mağduriyetimiz daha da artı. Buraya geldiğimizde bize ‘fabrika boşaltılıyor.’ dediler. Ben de iyi niyetimden fazla üstelemedim ama paramı istediğimde sürekli oyaladılar. Artık belli bir süreden sonra onlara ulaşamadık. Fabrika boşatıldığında yine geldim bana söyledikleri, ‘hakkınızı vereceğiz’ dediler. Tabi hakkımızı vermediler yine bizi oyaladılar. Bizi aldatarak bir yere varacaklarını zan ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

Son olarak yetkilerden yardım beklediklerini söyleyen, Polat, “Yetkilerden, ellerinden ne geliyorsa yapmalarını bekliyoruz. Biz mağdur olduk. Bizim hakkımızı alıp başkalarına vermekle ellerine ne geçecek. Devlet bize yardımcı olsun.” şeklinde konuştu.

Öte yandan iddialar üzerine şirket yetkililerine ulaşmaya çalışan muhabirlerimiz, herhangi bir iletişim adresi ve muhatap bulamadı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir