• DOLAR 34.28
  • EURO 37.701
  • ALTIN 2913.154
  • ...
"Artan boşanmalar ciddi tedirginlik uyandırmaktadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Müftülüğü tarafından Kur`an Kursu öğretici ve öğrencilerine yönelik düzenlenen konferansa kadınlar yoğun katılım gösterdi. Konferansta konuşan Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Esma Erten, ailenin önemine ve işlevine dair konuşma yaptı.

Son zamanlarda kurulan ailelerin birçok kez birliğe ve dirliğe eremeden bozulmasının son derece tedirginlik uyandıran bir durum olduğunu belirten Erten, ailede huzuru ve mutluluğu bulmanın en güzel yolunun ayet ve hadisleri rehber edinmek olduğunu söyledi.

Erten, “Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de Allah`ın varlığının ve kudretinin delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.” ayetini hatırlatarak evliliğin önemine vurgu yaptı.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Nermin Aktaş Yasdıoğlu`nun yapılan projeleri anlattığı sunumla birlikte, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu olarak Milli ve manevi değerlere bağlı bir aile yapısının korunması bilinciyle aile ve bireye yönelik danışma, rehberlik, yönlendirme gibi çalışmalarından bahsedildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir