"Siyer sınavına girmenin yaşı yoktur"
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 31 Ocak`ta yapılacak Kutlu Doğum Siyer Sınavı`na sayılı günler kalırken ilerleyen yaşına rağmen siyer kitabını elinden düşürmeyen Osman Özoğlu amca, azmiyle gençlere örnek oluyor.
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı`na (KDSS) rağbet gün geçtikçe artıyor. Her yaş grubundan insanların kayıt yaptırdığı sınava, sayılı günler kalırken ilerleyen yaşına rağmen siyer kitabını elinden düşürmeyen Şanlıurfalı Osman Özoğlu amca, gençlere en az bir siyer kitabını okumalarını tavsiye etti.
Bir caminin temizlik işlerini yapan 65 yaşındaki Osman Özoğlu, hem evde hem de camide boş vaktini Kutlu Doğum Siyer Sınavı`na hazırlanarak geçiriyor. 22 yaşından itibaren kitap okumaya başladığını belirten Özoğlu, bu sınava girmesinin asıl amacının ödül olmadığını, Hz Muhammed`in (sav ) hayatını öğrenmek olduğunu ifade etti.
Sınava hazırlanırken yaşadığı duyguları anlatan Osman Amca, siyer kitabını okumaktaki amacının bir nebze de olsa Hz Muhammed`in hayatını öğrenmek ve gençlere örnek olmak olduğunu belirtti.
Okumanın yaşının olmadığını söyleyen Özoğlu, “Siyer sınavına kayıt yapmamızın amacı sadece umre kazanmak değildir. Asıl amacımız; Hz. Muhammed`in hayatını, yaşantısını örnek alıp hayatımıza tatbik etmektir. Tabi, umreyi kazansak daha iyi olur. Peygamberimiz nasıl yaşamış, çevredekilerine nasıl ilgilendiğini kitaptan öğrendim. Okumanın belli bir yaşı yoktur. İnsan her yaşta istese kitap okur.” dedi.
Bu sınavın kaybedeninin olmadığını sözlerine ekleyen Özoğlu, gençlere en az bir tane siyer kitabı okumalarını tavsiye ederek, sınava sadece umre ödülü için girilmemesi gerektiğini söyledi.
“Bu sınavda kaybeden kimse yoktur, herkes kazanmıştır”
“Bu sınavda kaybeden kimse yoktur, herkes kazanmıştır.” diyen Özoğlu, sınav gününe kadar siyer kitabını birkaç defa okumayı hedeflediğini ifade ederek “Bu kitabı ve bu sınavı hazırlayanlardan Allah razı olsun. Çünkü bu kitabı okudum ve çok beğendim. Hem güzel hem de sade anlaşılır bir dille yazılmış. Siyer kitabını okuduğumda bazı bölümleri beni çok etkiliyor. Ben, kitabı bir sefer bitirdim, ikinci sefer okumaya başladım. İnşallah sınava kadar birkaç defa okuyacağım. Aslında kitap akıcı bir üslupla yazıldığı için insan rahat bir şekilde okuyabiliyor. Çünkü gittikçe insan merak ediyor, acaba devamı nasıl olur diye. Bence herkesin en azından bir siyer kitabını okuması gerekiyor.” şeklinde konuştu.
“Gençler yaşlı amcamızı örnek alıp bir siyer kitabı okumalı”
Gençlerin Osman Özoğlu amcayı örnek alması gerektiğini belirten Cami imamı Hamza Küçükbayrak ise, “Amcamız bazen okuduğu yerleri bizimle de paylaşıyor ve kitaptan çok etkileniyor. Kitabı hazmederek okuyor. Amcamız 65 yaşında olmasına rağmen siyer kitabını bir defa bitirmiş, ikinci defa okumaya başlamıştır. Herhalde 31 Ocak`a kadar kitabı 3 defa okumayı planlıyor. Gençler belli bir yaşa kadar eğer bir siyer kitabı okumamışlarsa böyle bir yaşlı amcayı örnek almaları lazımdır. Biz, gençler olarak gerçekten böyle yaşlı amcaların kitap okuduğunu gördüğümüzde kendimizden utanıyoruz. En aktif ve enerjinin en fazla olduğu zamanda kitap okumuyorsak yaşlı olduğumuz zaman nasıl kitap okuyacağız? Kitap okumayan gençler, böyle yaşlı amcaları gördüğünde yüzleri kızarması gerekiyor.” diye konuştu. (Ramazan Casuk- İLKHA)