• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İstanbul kar yağacak mı? HAVA Durumu kar hangi illerde yağacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hava sıcaklıkları önümüzdeki hafta 7 dereceye inecek. Hava sıcaklıklarının birden bire soğuyacak olması akıllara İstanbul'da kar ne zaman yağacak? ve Okullar kar tatili olacak mı? sorularını getirdi. Meteorolojiden alınan tahminlere göre 17 Ocak Pazar günü İstanbul'da kar yağışı bekleniyor. Peki İstanbul'a kar ne zaman yağacak? 17 Ocak Pazar hava durumu nasıl olacak? Kar yağışı ne kadar sürecek? Kar yağışı sırasında okullar tatil mi? İşte cevaplar...

İstanbul mevsimin ilk kar yağışıyla yılbaşından iki gün önce buluşmuş, hava sıcaklıklarının birden bir düştüğü 30 Aralık 2015'te İstanbul'a ilk kar yağmıştı. İstanbul, ankara ve Türkiye'nin büyük bölümü, yılbaşı gecesini kar yağışı altında geçirmişti.

Ancak çok kısa süren kar, ardından yağan yağmur nedeniyle yerde fazla kalmamıştı. Yılbaşı tatili nedeniyle kar tatilinin tadını da tam çıkaramayan İstanbullular bu sefer de 2016'nın ilk kar yağışını beklemeye başladı.

Beklenen haber de Meteorolojiden geldi.

Hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği batı kesimleri için meteorolojiden 'önce ısınacak, sonra donacak' tahmini yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, 11 Ocak Pazartesi'nden başlayarak Cuma'ya kadar hava sıcaklığının ülkenin iç ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacak. Hafta sonunun gelmesiyle özellikle 17 Ocak Pazar günü İstanbul'da hava durumu değişecek ve hafta boyunca yüzünü gösteren güneş kaybolacak.

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

11 Ocak Pazartesi ortalama 14 dereceyle güneşli bir gün geçiren İstanbul'da 12 Ocak Salı hava daha da ısınarak 15-16 dereceleri bulacak Güneş 13 Ocak Çarşamba da kendini gösterecek. Ancak Çarşamba günü gece-gündüz sıcaklık farkı çok fazla olacağından sağanak yağış bekleniyor. 14 Ocak Perşembe yağışın da etkisiyle ortalama 9 derece ve yer yer bulutlu olacak. 15 Ocak Cuma ise ortalama 10 derece ve çoğunlukla bulutlu seyredecek.

17 OCAK PAZAR İSTANBUL'DA KAR YAĞACAK MI?

Haftasonu İstanbul'da ani bir soğuma görülecek. 16 Ocak Cumartesi itibari ile hava sıcaklığının 10 derece olması ve sağanak yağışın özellikle Marmara bölgesini etkisi altına alması bekleniyor. 17 Ocak Pazar ise kış gerçek yüzünü gösterecek. İstanbul'da hava sıcaklığının 5 ile 6 derece düşmesiyle hafta içi yüzünü gösteren güneş kaybolacak ve hissedilen sıcaklık -3'ü bulacak.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre 17 Ocak akşamı İstanbul'da kar bekleniyor. Sulu şekilde başlayacak kar yağışı, gece hava sıcaklığının oldukça düşmesiyle yoğun kara dönüşecek. Yani İstanbul ve Marmara'da 17 Ocak kar yağışı geri dönecek.

18 OCAK PAZARTESİ KAR YAĞACAK MI?

Marmara ve özellikle İstanbul'da 17 Ocak'tan itibaren kendini gösteren soğuk hava etkisini birkaç gün daha devam ettirecek. Bu nedenle İstanbul ve Marmara'da 18 Ocak tarihinde de kar yağışı bekleniyor. İstanbul'da sıcaklık gündüz ortalama 7 derece, gece ise -1 derece olacak. 18 Ocak Pazartesi günü de İstanbul'da kar bekleniyor.

Ancak Marmara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde yılın en soğuk günleri 19 Ocak Salı ve 20 Ocak Çarşamba günü yaşanacak. İstanbul'da bu iki gün gece sıcaklıkları -6 dereceye kadar düşecek. 19 Ocak ve 20 Ocak'ta da İstanbul'da yoğun kar bekleniyor. Yoğun kar yağışına şiddetli soğuk nedeniyle don ve buzlanma da eşlik edecek.

18 OCAK, 19 OCAK 20 OCAK OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul'da önümüzdeki hafta beklenen kar ve sıcaklık düşüşünün, 2015'in son günlerinde yaşanan kış şartlarından daha etkili olması bekleniyor. Yani 17 Ocak'ta başlayacak olan ve 18-19-20 ocak'ta devam etmesi beklenen kar, 30 Aralık ve 31 Aralık'ta yağan kardan daha etkili olacak. Hava sıcaklıkları da o günlerden daha düşük seyredecek. Bu nedenle öğrencilerde, kamu personellerinde ve çalışanlarda 18 Ocak Pazartesi tatil mi, 19 Salı Ocak tatil mi 20 Ocak Çarşamba tatil mi beklentisi oluştu.

Uzun süreli tatillere ülke genelinde Bakanlar kurulu karar veriyor. Ancak kar tatilleri il ve ilçelerin mülki amirlerinin yetkisinde olduğu için 18 Ocak, 19 Ocak ve 20 Ocak kar tatili olacak mı, okullar tatil mi gibi sorularının cevabını da İstanbul Valiliği verecek. Valilikten o tarihlerle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Belediye ve AKOM da henüz alarm durumuna geçmedi. Ancak okulların tatil edildiğine ya da kar tatili uygulandığına dair yapılacak açıklamalara haberiyakala.com'dan anında ulabilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir