• DOLAR 32.483
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2439.675
  • ...
Gaziantep`te yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kış mevsimine kurak girildiği Gaziantep`te son dönemlerde yağışların az olması nedeniyle kuraklık endişesi yaşayan çiftçilerin son yağışlarla birlikte yüzünün güldüğünü belirten Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, özellikle fıstık ve zeytin yetiştiricilerinin son yağışlardan memnun olduğunu ifade etti.

Gaziantep`te kar yağışının ardından son günlerde etkili olan yağmurun ürün verimi açısından faydalı olacağını belirten Çolak, bu mevsimdeki yağışların ürünlerin kalitesini artıracağını belirtti.

Çiftçilerin dört gözle yağmuru beklediğini söyleyen Çolak, “Yaklaşık 3 aydır yağmur yağmıyordu. Özellikle çiftçi dört gözle yağışları bekliyordu. Bu yağan kar ve yağmurla çiftçi rahatlamış oldu. Bu yağan kar sayesine gergin bekleyiş sona erdi. Yağışların devam etmesini bekliyoruz.” dedi.

Yağışlar olmayınca ister istemez bir endişe yaşadı

Bu yıl Gaziantepli çiftçilerin aylardır beklediği yağışların uzun bir sürenin ardından başlaması çiftçileri umutlandırdığını ifade eden Çolak, “Bu yıl çiftçilerimiz kış mevsimi başlamış olmasına rağmen yağışlar olmayınca ister istemez bir endişe yaşadı. Fakat son yağışlar çiftçimizin yüzünü güldürdü.” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir