• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
Denizli Davet Der Kadın Kollarından kahvaltı programları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Denizli Hakk`a Davet Derneği (Davet Der) Kadın Kolları tarafından Cuma günü düzenlenen üç günlük kahvaltı programlarının ilkinde, üye ve gönüllülerden oluşan bayanlar kahvaltıda buluştu.   Kahvaltı etkinliğine yoğun katılım olduğu görüldü.

Kahvaltıdan sonra Davet Der Kadın Kolları adına bir konuşma yapan Şahadet Koyun, ilim meclislerinin öneminden söz ederek,  “Cennete ulaşmak için Allah`ın bu büyük lütfunu hak etmiş bahtiyar kullardan olmak ve ölüm kapısından ak yüzle geçmek gerek. Fakat bir cennet bahçesi var ki o burada, dünyadadır. Hem ahiret cennetinden lezzetler barındırıyor, hem de oraya hazırlıyor. O bahçe sohbet meclisleridir. Yüce kitabımız Kur`an-ı Kerim`de şöyle buyrulmuştur: ‘Ey Resulüm hatırlat, öğüt ver. Çünkü hatırlatmak öğüt müminlere fayda verir.  (Zariyat,5) Alla-u Teâlâ, Rasulullah (sav) Efendimizden müminlere hak ve hakikati hatırlatmasını istemiştir. O da (sav) sohbet halkalarında sahabelerine güzel ahlakı, ibadetleri, helal ile haramı, ahireti ve hesap gününü hatırlatmıştır.” dedi.

Kahvaltı programlarının ilki yapılan dua ile sona erdi.

Kadın Kolları Cumartesi güne de kahvaltı etkinliğinde kız öğrencilerle bir araya geldi

Davet Der Kadın Kolları Kahvaltı programlarının ikincisinde Cumartesi günü ilkokul ve ortaokul kız öğrencileri ile bir araya geldi. Kahvaltıya küçük öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği görüldü. Yapılan kahvaltının ardından Davet Der Kadın Kolları adına bir konuşma yapan Mevlide Emcür, Hz. Hatice`nin Hayatını anlattı.

Emcür konuşmaında, ”Hanımlar âleminin sultanı olarak bilinen ve bir Müslüman hanımın nasıl olması gerektiğini hayatı ile bizlere gösteren öncü hanım Hz. Hatice… Cahilliyyenin “Tahiresi”, İslam`ın ise “Kübra`sı” olarak tanınan o şerefli ve iffetli insan, iman halkasının ilki olmakla örnek oldu hayatlarımıza. Şüphesiz birçok vasfı örnektir, ancak şu dört vasfı var ki, yâd ettiğimizde Hatice validemizi, en çok onlar gelir hatırımıza. Şahsiyeti, edep, sadâkat, fedakârlık ve vefa üzerine yükselmiştir. Onun hayatından alacağımız çok önemli hisseler vardır. Onun hayatıyla bayanlar dirilecek ve siz onun hayatından iksirler bulacaksınız. Bir mü`mine hanım olarak her açıdan örnektir bizlere...” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Grup Nida kız ilahi grubunun okuduğu ilahilerle devam ettikten sonra yapılan dua ile sona erdi.

Kadın Kolları  Pazar güne de kahvaltı etkinliğinde genç kızlarla buluştu

Davet Der Kadın Kolları Kahvaltı programlarının üçüncüsünde Pazar günü ilkokul ve ortaokul kız öğrencileri ile bir araya geldi. Kahvaltı programına genç kızların yoğun katılım gösterdiği görüldü.

Yapılan kahvaltının ardından Davet Der Kadın Kolları adına  konuşan   Esra Kaçan İslam Kardeşliğinin öneminden bahsetti.

Kaçan, ” Kardeşlik ve karındaşlık arasındaki fark aynı ana babadan doğmasa da, fikri, zikri ve bilinci İslami hayatta neşet eden bir kardeşlik. Kardeşlik sınırlarımız, kendi cemaat/meşrep sınırlarında mı? Yoksa ümmet bilinci çerçevesinde mi?   Kardeşlik kavramının anlatımdaki fevkalade güzelliğine rağmen, kardeşlere sırtımız dönük ise durup düşünmemiz gerekiyor. Kardeşlik bütünüyle akide temeline dayanmaktadır. Unutmayalım ki kardeşlikteki Rabbani kıstas, Tevhit ve Akide ile tebarüz eder.   Tarihte en büyük örnek İki karındaş olan Hz. Mus`ab bin Umeyr ve Ebu Aziz örneğidir. Ama yollar farklı, biri Allah`ın yolunda diğeri tağutun emrinde… Ayet-i Kerimde de buyrulduğu gibi ‘Ancak ve ancak mü`minler kardeştir.` ”Şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında Kaçan;” Yorgun ve yılgın bir kardeşlikten canlı ve dinamik bir kardeşliğe yol almalıyız. Yozlaşan ve yıpranan bir kardeşlikten, iman ve aksiyon yüklü bir kardeşliğe yol alın. Kardeşliğin hayat bulması, İslami diriliş demektir.” dedi.

Etkinlik Genç Kız İlahi ekibinin seslendirdiği ilahiler ile devam ettikten sonra yapılan dua ile sona ererken programa katılanlar İLKHA mikrofonuna duygularını paylaştı.

Katılımcılardan Yeliz Güneş, ”Bu etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun. Yapılan etkinlikte kardeşlik ve vahdet bilinci bizlere aşılandı. Kardeşliğin bizlerin yolu olduğunu biliyoruz. Rabbim bizleri ümmet bilincini bilenlerden eylesin. Davet Der`in düzenlediği etkinlikleri yakından takip ediyoruz. Allah razı olsun.” Şeklinde duygularını ifade etti.

Ebru Kaya ise, ”Hizmet imanın ve güzel müslümanlığın ölçüsüdür.  Hizmet mü`minin şiarıdır. Bizler de Dernek üyeleri olarak bu bilinçle yola koyulduk. Bu etkinliklerdeki ilk hedefimiz bireylerin arasındaki kopukluk ve irtibatsızlık bağlarını gidererek kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmektir. Rabbim bu bilinçle yola koyulan kardeşlerimizin hizmetini ve ihlasını arttırsın. Rabbim cümlesinden razı olsun” dedi.

Sena Koyun da ”Bizleri bu etkinlikte bir araya getirenlerden Allah razı olsun. Derneğin düzenlediği birçok etkinlikte bulundum. Her etkinlik kendi alanında bize fayda katarken, her yaştan öğrenciyi kapsayan kahvaltı programı, katılımda bulunan fertlerle tanışma, tanıma, samimi bir bağ kurma imkânı oluşturdu. Derneğimizin düzenlemiş olduğu etkinlik öğrenci ve Dernek hocaları arasında iletişim bağı kurmalarına katkı sağladı. Aynı zamanda sosyal aktivite kapsamında öğrencilerin okul ve okul dışında yaşadıkları sıkıntı ve streslerini atmalarına yardımcı oldu.” Sözlerine yer verdi.

Kahvaltı programına katılanlardan Zeynep Çelik ise,”Bu Derneğin her etkinliğine katılıyorum. Hocalarımızdan Allah razı olsun. Etkinlikte arkadaşlarımızla kaynaşıyoruz. İslami çizgide nasıl yol almamızı bizlere öğretiyor.” İfadelerini kullandı. (İLKHA)                                     

                                                                                          






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir