• DOLAR 32.235
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2461.068
  • ...
Adana ve Diyarbakır`da IŞİD baskınları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla yapılan baskınlarda Adana`da 17, Diyarbakır`da ise 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre; Adana`nın Yüreğir ilçesine bağlı Kiremithane, Çamlıbel ve Şehit Erkut Akbay mahallelerinde çeşitli adreslere baskın düzenleyen polis, aralarında Rus, Fas ve Mısır uyruklu kişilerle birlikte Türkiye vatandaşlarının da bulunduğu 17 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri tamamlanan şüphelilerden Rus uyruklu G.E, Fas uyruklu F.B, W.E.B ile A.E, Mısırlı M.S.İ.G, N.S.M.H, S.M.İ.M, M.M.İ.M, M.E.M. ve Türk uyruklu C.K, İ, S.Ö, İ.B, İ.B, E.B, M.K ve T.Ö, Adli Tıp Kurumunda yapılan sağlık kontrollerinin ardından Adana Adliyesine sevk edildi. Zanlıların IŞİD`le bağlantılı olduğu ve Türkiye`den Suriye`ye geçmeyi planladıkları iddia ediliyor.

Diyarbakır'da 3 kişi gözaltına alındı

Öte yandan Diyarbakır valiliğinin yaptığı açıklamada, bazı adreslere düzenlenen eş zamanlı baskınlarda IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla 3 kişinin gözaltına alındığı belirtilirken,  yapılan aramada 2 tabanca, 3 av tüfeği ile 734 fişeğin ele geçirildiği bildirildi.  Şüphelilerin emniyetteki işlemlerin ardından savcılığa sevk edildiği kaydedildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir