• DOLAR 32.215
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2455.784
  • ...
Yaşadıkları Olumsuzlukları Unutamayanlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Uzman Danışman Saliha Erdim / Nisanur Dergisi
 
İnsanoğlu sosyal bir varlık olarak, yakından uzağa doğru bir iletişim ağı içindedir. Doğmadan önceki kayıtlarına, doğum esnasında ve ondan sonraki süreçte eşlik eden bütün etkiler eklenir ve çocuk bir yapılanma içinde kendisini bulur. Genetik getirinin de etkin rol oynadığı bu yapı, iletişim ve yaşama biçimi ile şekillenir.

Aktive olmaya hazır olan iyi kötü genler, etkilenme oranına doğru, kendini belli etmeye başlar. Araştırmalar gösteriyor ki; eğitim değeri taşıyan iletişim biçiminde, genetik yatkınlık olarak bulunan pek çok hastalık ve arıza ortaya çıkmıyor ve şahıs normal bir insan olarak hayatını devam ettiriyor. Böyle değil de, insan onuruna ve izzetine zarar veren yıkıcı ve tahrip edici yaklaşım biçimleri, genetik yatkınlık olmasa bile, hastalık oluşturabiliyor.

Anne babanın hayata bakış biçimi, çocuğun ilk görgüsü olur ve en derine kodlanarak hayatı boyunca çocuğu etkisi altına alır. Onlar ne yaparsa, nasıl yaşarsa onları modeller. Başka seçeneği yoktur. Olumlu bir bakış açısı taşıyan ebeveynler, çocuklarına da bu olumlu bakış açısına göre davranır ve onların gelecekleri için önlerine çok güzel bir seçenek sunarlar. Olumsuz yaklaşanlar ise, hayatın tadını tuzunu kaçıran negatif algıları, buluttan nem kapan tutumları ve hiç memnun olmayan yapıları ile hayatı eziyete dönüştürme uzmanı gibi işlev görürler ve bunu öğretirler.

Bu arada ...
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir