• DOLAR 32.562
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2449.204
  • ...
Bölgede tüm olumsuzluklara rağmen güzel şeyler de yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber/haber merkezi

Bölgedeki çatışmalardan en çok etkilenen illerden birisi olan Şırnak ve ilçelerinde yaşanan çatışmalar ve sokağa çıkma yasağına rağmen güzel şeyler de yapılıyor.

İslami alanda faaliyetlerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 31 Ocak 2016'da yapılacak Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS)'na katılımı arttırmak için her yerdeki gibi Şırnak'ın Kumçatı beldesinde de hazırlıklar tüm hızıyla sürdürülüyor.

İslami hassasiyete sahip olan bölge insanı tüm olumsuzluklara  ve mağduriyetlere rağmen, halka ve özellikle yeni nesle İslami bir bilinç  vermek için canla başla çalışıyor.

Şırnak'ın Kumçatı beldesinde 'Hz. Muhammed'i anlamak ve yaşamak' için yapılacak siyer sınavı öncesi Kumçatı Cami Der tarafından sınava 3. Kategoriden katılacak erkek yarışmacılar için hazırlık testi programı düzenlendi.

60 çocugun katıldığı bilgi yarışması neşeli ve güzel bir ortamda geçti. Yarışmadan sonra Hz.  Mus'ab b. Umeyr'in hayatından kesitler anlatıldı, güzel ve anlamlı sohbetten sonra katılımcılara tatlı ikram edildi. Programa ayrıca katılan ilasi ses sanatçısı Salih Gül okuduğu ilahi ve marşlarla ortama ayrı bir güzellik kattı. 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir