• DOLAR 32.162
  • EURO 34.734
  • ALTIN 2450.287
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Marmara`nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz`in sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Çanakkale, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesinin görülmesi bekleniyor.
 
Hava Sıcaklığı: Ülke genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle güney ve güneydoğu, güneydoğu bölgeleri ile sabah saatlerinde Marmara`da kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Marmara bölge genelinde güneybatı (Lodos) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Çanakkale, Gökceada ve Bozcaada çevrelerinde kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
 
Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların; Çanakkale, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.
 
Bölgelere Göre Hava
MARMARA: Çok bulutlu ve bölgenin batısı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Çanakkale, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
EGE: Çok bulutlu ve bölgenin kıyı kesimleri aralıklı sağanak yağışlı
AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, Antalya, Burdur ve Isparta çevreleri aralıklı sağanak yağışlı
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bölgenin kuzeydoğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sis bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinde yer yer hafif sis bekleniyor.

Bazı İllerde Beklenen Hava
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu (6/14)
İstanbul: Çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı (9/16)
İzmir: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı ( 13/16)
Bursa: Çok bulutlu (10/16)
Konya: Parçalı ve çok bulutlu (2/15)
Adana: Parçalı zamanla çok bulutlu (8/21)
Mersin: Parçalı zamanla çok bulutlu (10/19)
Diyarbakır: Parçalı az bulutlu geçeceği bekleniyor. (-1/11)
Batman: Parçalı az bulutlu geçeceği bekleniyor. (-2/8)
Şanlıurfa: Parçalı az bulutlu geçeceği bekleniyor. (4/14)
Gaziantep: Parçalı az bulutlu geçeceği bekleniyor. (3/10)
Mardin: Az bulutlu (3/11)
Van: Parçalı bulutlu. Sabah ve gece buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sisli (-4/7)
Bingöl: Parçalı ve çok bulutlu (-3/7) 
 
 (Ayhan Kaya - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir