• DOLAR 32.225
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2428.794
  • ...
İTTİHAD`UL ULEMA öğretim görevlilerini ziyaret ederek anlamlı mesajlar verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ziyaret edilen ESAB Genel İstişare Kurulu onursal Başkanı ve Diyanet İşleri esik Başkanı Dr. Lütfü Doğan, Prof.Dr. İsmail Lütfü Çakan, Prof. Dr.Faruk Beşer, Yar. Doç Dr. Mehmet Efendioğlu, Prof. Dr. Yaşar Kandemir, Prof. Dr. Mehmet Öz Şenel ve Dr. Aydın Temizer ile beraber samimi bir ortamda gerçekleşen ziyparette fikir alış verişinde bulunuldu. Ziyarette, Teberruken konuşan ESAB Gene İstişare Kurulu Onursal Başkanı ve eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfü DOĞAN, İslam ümmetinin ihtiyaç duyduğu önemli noktalara değindi. Doğan “Aile mefhumu bulunmaz bir zenginliktir. Ne pahasına olursa olsun İslami aile mefhumunu korunması gerekir. Demir zenginliği veya fakirliği çok ta önemli değildir. Aile mefhumu, demir zenginliği ile mukayese edilemeyecek kadar önemlidir. İslam kardeşliği grup ve cemaatçilik kardeşliğinin önündedir. Buna dikkat etmek gerekir.

Prof. Dr. İsmail Lütfü Kandemir “Grupçuluk ümmete zarar veriyor. İslam kardeşliği kapsayıcı bir zenginliktir. İslam kardeşliği dostlukların çok ötesindedir. Şartlanmıştık kötüdür, daraltıcıdır.” dedi.

Prof. Dr. Faruk Beşer “Müslümanların birbirlerinin tecrübelerinden istifade etmesi gerekir. Verimli çalışmalar desteklenmelidir. Bölgede peygamber sevdalıların yaptıkları kutlu doğum etkinlikleri önemlidir” dedi.

Âlimler Ve Medreseler Birliği (İTTİHAD'UL ULEMA) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik Hoca “Ümmettin başıboşluğu, birçok insanın kendi dar dünyasına mahpus olması acınacak bir haldir. Birbirimizin tecrübelerinden istifade etmemiz gerekir. Bu konuda kırsaldan merkeze almaya çalıştığımız medreselerimizin önemli çalışmaları vardır.” dedi

Bu haberler de ilginizi çekebilir