• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
'Allah'ın evleri sahipsiz değildir'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa il Müftüsü İhsan Açık, Diyarbakır’ın Kulp ilçesindeki Kur’an kursunda çıkan yangında hayatını kaybeden öğrenciler için ve son zamanlarda camilerin yakılmasından dolayı Diyarbakır İl Müftülüğüne geçmiş olsun ziyaretlerinde bulundu.

Peygamberlerin ve sahabelerin mirasına sahip çıkılması gerektiğini belirten İhsan Açık, Allah’ın evi olan camilerin sahipsiz olmadığını söyledi.

Bu beldelerin İslam beldeleri olduğunu ve yarın da İslam beldesi olarak kalacağını ifade eden Açık, “Biz peygamberin ümmetiyiz ve bir bütünüz, hepimiz bir vücuduz. Dolayısıyla vücut iyileşmek için mikroba karşı mücadele verdiği sırada ateşleniyorsa o ateşlenme bilinmelidir ki vücuttan atılan mikroplardır. Ve inanıyorum ki bu manada Diyarbakır buna bir vesile olacaktır.”  dedi.

Birilerinin bu toplum üzerinde emellerinin olabileceğine işaret eden Açık, “Önemli olan Müslümanların ne düşündüğü ve ne yapmak istediğidir”  diyerek şu şekilde konuştu; “Biz buraları peygamberlerden ve sahabelerden emanet aldık.  Dolayısıyla onların bize bıraktığı mirasa sahip çıkmak için gerekeni yapacağız. Bu noktada tavrımız nettir, zihin dünyamız nettir. Allah’ın evleri sahipsiz değildir.”

“Müslümanlar sessiz kalmamalı”

Müslümanların camilere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalmamaları gerektiğini söyleyen Açık,   “Mümin bir şahıs öncelikle eliyle müdahale etmesi gerekir, ona gücü yetmiyorsa dili ile dua etmesi gerekir ki her müminin İslam ümmeti için dua etmesi şarttır.  Zira İslam ümmeti bu tip sıkıntılara tepkisini göstermez ise daha büyük sıkıntılar başımıza gelebilir.  Bu toplumun bazı zamanlar ihmalleri olabilir ama her zaman İslam’a ve Müslümanlara sahip çıkmıştır. Allah’ın evi olan camileri ve Kur’an kurslarını sahipsiz bırakmamıştır ve bundan sonra da bırakmayacaktır.” ifadelerini kullandı.  (Yunus Sırat/Mustafa Kaynak - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir