• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da `Müslümanların Tarihi` konuşuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi Genç Gönüllüler Topluluğu tarafından Üniversitenin Batı Raman Kampüsünde ‘Müslümanların Tarihi` konulu konferans verildi.

Düzenlenen konferans için Batman`a gelen İslam Tarihçisi ve Yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, ilk olarak Batman Kız İmam Hatip Lisesi`nde öğrencilerle bir araya gelerek, tavsiyelerinde bulundu.

Daha sonra Sırma, Batman Üniversitesi Batı Raman Kampusu İlahiyat Fakültesine giderek Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen ‘Müslümanların Tarihi` konulu konferansa katıldı. Ayrıca konferansa üniversitenin bazı öğretim görevlileri STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferans, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma`nın sinevizyon eşliğinde ‘Müslümanların Tarihi` konulu konferansıyla devam etti.

Hz. Âdem ve Havva`dan günümüze kadar Müslümanların tarihine değinen Sırma, “Hz. Âdem ve Havva`nın çocukları dünyanın birçok yerine dağıldılar. Dağılınca renkleri ve dilleri değişti. Allah-u Teâlâ`nın hikmetine bakıyorsunuz, yeryüzünde insanlardan biri sarı, biri siyah, biri esmer tipler meydana geldiler. Ama bir zaman geldi bu tipler, Allah`ı unuttular. Allah-u Teâlâ onlara tekrar dini hatırlatmak üzere 124 bin peygamber gönderdi.” ifadelerini kullandı.

Sırma, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Hz. Âdem cennetten çıkarılınca beraberinde Hacer-ul Esfet taşını getirmiş. Bütün dinlerde sembolizm var. Bizim 5 duyumuz her şeyi kavramaya yetmiyor. Bir hadisi şerifte Peygamber Efendimiz (sav) buyurmuş ki; ‘Hacer-ul Esfet sembolik olarak Allah`ın yeryüzündeki sağ elidir.` Oraya giden hacı veya umreci tavafa Hacer-ul Esfet`te başlar. Allah`a biat ediliyor. Bu şekilde Kâbe yapıldığı günden bugüne kadar devam ediyor. Bizim Müslümanlarda bir hastalık var. Avrupalılar ne yaparsa, biz onlara benzemeye çalışıyoruz. Dünyanın 7 harikası diye bir şey uydurdular. Firavunun piramiti de bu harikalardan bir tanesidir. Oysaki harika olan Kâbe`dir. Kâbe kurulduğu günden bu güne kadar işlevini kaybetmedi.”

Program sonunda Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma`ya çiçek taktim edildi.   (M. Sait Çelik – İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir