• DOLAR 32.162
  • EURO 34.734
  • ALTIN 2450.287
  • ...
Hacc`a götürme bahanesiyle köylüleri  dolandırdılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edinilen bilgilere göre dün saat 15:00 sıralarında beyaz bir otomobil İle Çardak (Şıfket) köyüne gelen kimliği belirsiz kişiler,  evlerinde   tek başlarına oturan yaşlı Başeğmez çiftini Hacc`a götürme bahanesiyle dolandırdı.

 Mağdur olan  Abdullah Başeğmez  olayı şöyle anlattı:

“Ben saat 15:00 sıralarında Silvan`dan eve dönerken köyün girişinde bir araba benim yanımda durarak ‘hacı dayı gel arabaya bin` dedi. Onları tanıyamadım baktım arabanın içine, eşim arabada. Ona sordum hanım hayırdır hanım dedi gel bizi Hacca götürüyorlar. Ben de arabaya bindim. Bizi eve getirdiler ve bize dediler sizi Hacc`a götüreceğiz. Bizde sevindik. Bize dediler paranız var mı? Ben de paramın Bin TL olduğunu söyledim. Paramı benden aldılar ve dediler yarın sizi Hacc`a göndereceğiz ve gittiler. Meğer Bizi kandırmışlar. Hac dediler sevindik ve parayı verdik. ve Bizi kandıranları Allah`a havale ediyoruz”

Bin bir sıkıntıya katlanarak hayatta tutunmaya çalıştıklarını, derme-çatma bir harabede yaşarlarken, hayırseverler tarafından, başlarını sokabilecekleri  kendilerine bir ev yapıldığını belirten Başeğmez çifti,  “Bizim kimsemiz yok.  Gördüğünüz gibi bize hayırseverler tarafından ev yapıldı. Allah onların hayırlarını kabul etsin. “ şeklinde konuştu.  (İdris Kılıçaslan- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir