• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...
Vali Taşyapan'dan imam hatip lisesine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Valisi İbrahim Taşyapan, okul ziyaretleri kapsamında, İpekyolu ilçesinde bulunan Van Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti.

Van depremi sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 yılında yaptırılan okulda, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ile Okul Müdürü Süleyman Yavuzer tarafından karşılanan Vali Taşyapan, okulda ilk olarak öğretmenler odasına giderek okulun öğretmenleriyle tanıştı.

Burada öğretmenlik mesleğiyle ilgili konuşan Vali Taşyapan, eğitimin temelini öğretmenlerin oluşturduğunu söyledi.

Öğretmenlerin iyi yetişmelerinin ve kişiliklerinin, öğrencilerin geleceğine yön verdiğini kaydeden Vali Taşyapan sözlerine şöyle devam etti: “Eğitim öğretimde, öğretmen dışındaki tüm unsurlar yardımcı unsurlardır. Öğrenciler adına bu temel unsur, hayat boyu unutulmayacak yönleriyle hatırlanabilmektedir. Mesleğiniz, ödün verme ve örnek olma mesleğidir. Eserleriniz gelecekte toplumun her kademesinde yer alacaklar, bizlerin yerlerine geçeceklerdir. Bu nedenle her birinin bu konu göz önünde tutularak yetiştirilmesi gerekiyor.”

Daha sonra okul kütüphanesine geçen Vali Taşyapan, burada ders çalışan öğrencilerle de bir süre sohbet ederek, başarı dileklerinde bulundu.

Okul kantini, spor salonu ve konferans salonunda incelemelerde bulunan Vali Taşyapan, yemekhane ve mutfak kısımlarını da gezerek çalışanlardan, öğrencilerin sağlığına yönelik gerekli özen ve hassasiyetin gösterilmesini istedi.

Son olarak okul müdürü odasına geçen Vali Taşyapan, burada Okul Müdürü Süleyman Yavuzer’den bilgi aldı. Yavuzer, Vali Taşyapan’a; 5 bin 600 metrekare alan üzerine kurulu okuldaki 32 derslikte 75 öğretmenin görev yaptığını ve bin 41 öğrencinin tam gün eğitim öğretim gördüğü bilgisini verdi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir