• DOLAR 32.56
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2440.142
  • ...
Kalp hastası Suriyeli küçük kız sağlığını kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 2 yıl önce Suriye`deki iç savaştan kaçarak ailesiyle AFAD Viranşehir Konaklama Tesislerine gelen Suriyeli Yasin Ailesi`nin 5 yaşındaki kalp hastası kızları Esma Yasin, Eskişehir`de ameliyat olarak sağlığına kavuştu.

Kalbindeki delik nedeniyle zor günler geçiren Suriyeli Esma Yasin ve ailesi, tedavi için Çadırkent yetkililerine başvurdu.

Başvuru sonrası Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesine sevk edilen Esma, daha sonra ameliyat için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Burada gerçekleştirilen başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Esma, Viranşehir Çadırkenti`nde arkadaşlarıyla oynayabilmenin keyfini sürüyor.

Ameliyat sonrası açıklamalarda bulunan anne Nedal Yasin (43), yaklaşık 2 yıl önce Suriye`nin Hama bölgesindeki çatışmalardan kaçarak Viranşehir`de Çadırkent`e yerleştirildiklerini söyledi.

Esma`nın sağlık sorunu ile ilgili Kaymakam Dr. Huzeyfe Citer`in yakından ilgilendiğini belirten Nedal Yasin, “Bizlere sahip çıkan Viranşehir Kaymakamına çok teşekkür ediyoruz. Çocuğumun sağlığında emeği geçenlere minnettarız. Ülkemizde görmediğimiz ilgi ve alakayı burada görüyoruz.” dedi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir