• DOLAR 32.231
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2453.747
  • ...
Yoksa Fuat Avni hesabını kullanan Can DÜNDAR mıydı?!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜSEYİN SAĞLAM / DOĞRUHABER /  ANALİZ 

Can Dündar`ın Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmenliğine getirilmesiyle beraber gazete “Kemalist/Ulusalcı/Sol” olmaktan çıkıp fiilen “Gülenist/Ulusalcı/Sol” kimliğine büründü.
Cumhuriyet`in yeni kimlik değişiminde Can Dündar`ın ya da Can Dündar`ı GYY`ne taşıyan iradenin etkisi tartışılamaz.

Öyle ki, twitter fenomeni Fuat Avni`nin yankı uyandıran anlık istihbarat paylaşımlarının detaylarını öğrenmenin yolu, Cumhuriyet`in manşetlerine odaklanmaktan geçer oldu. Deyim yerindeyse Fuat Avni haber özetlerini verirken, Cumhuriyet, haberin detaylarına ulaşmanın diğer bir adresi haline gelmişti.

Ve ilginçtir ki Can Dündar`ın tutuklanması ile Fuat Avni`nin suskunluğa gömülmesi neredeyse eş zamanlı gerçekleşti. Bu durum, kimi soru işaretlerini beraberinde getirirken Cumhuriyet gazetesi bu konuyla alakalı olarak ilginç bir yoruma imza attı.

“Fuat Avni kayboldu” başlığıyla bu ilginç duruma yer veren Cumhuriyet`teki yorum şöyle:

“İnternet fenomenimiz Fuat Avni`den günlerdir ses yok. Son tweetini Can Dündar ve Erdem Gül`ün tutuklanmalarından sonra 27 Kasım`da attı ve şöyle dedi:
“Can Dündar ve Erdem Gül`e çok geçmiş olsun. Korkusuz insanlar, korkak iktidarların kâbusudurlar.” Gidiş o gidiş. Fuat Avni`den bir daha ses çıkmadı.   Oysa tam da bugünlerde, konuşması lazım. Çünkü “Rus uçağı düşürülecek” sözleri WikiLeaks belgelerine geçti, başka ülkelerde yazılıp duruyor. Ama o sustu. Yoksa susturuldu mu? Bakalım bu suskunluk nasıl bir sonuç verecek.”

Cumhuriyet`in dediği gibi “Tam da bugünlerde konuşması lazım” olan Fuat Avni, Can Dündar`ın içeriye atılmasıyla beraber karanlıklara gömüldü.

Yoksa?

Yoksa FETÖ havuzundan beslenen Fuat Avni hesabını Can Dündar mı kullanıyordu? Ya da hesabın erişimi Cumhuriyet gazetesinde miydi?

Ne bileyim yani. Ortam hararetli… Şakır şakır istihbarat paylaşan Fuat Avni, tam da paylaşımlarda bulunması gereken bir anda, Can Dündar`ın tutuklanmasıyla beraber aniden ortadan kaybolup “toprağa düşen gübre” moduna geçince insan işkilleniveriyor işte!

Kim bilir, belki de twitter fenomenimiz, yeni bir Can Dündar bulana kadar susmaya devam edecek.

Zaten hep öyle yapmadılar mı? Önce belaltı vuruşlarını paylaşacak gölge gazete/ci bulurlar, sonra da paylaşımları yapanları kaynak gösterip dallı budaklı haberler haline getirirler.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir