• DOLAR 32.32
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2294.916
  • ...
HDP, Vekillerine  “Yalakalık”  Testi Yapmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜSEYİN SAĞLAM / ANALİZ

HDP`nin seçim klasiği olarak geride kalan “Seni Başkan Yaptırmayacağız” sloganı, 1 Kasım seçimlerinden sonra kimi HDP`lilerin hışmına uğradığını hatırlarsınız.

Cumhuriyet`ten Mahmut Lıcalı`ya konuşan Demirtaş, bu yöndeki bir soruya verdiği cevap, partide “Yalakalık” tartışması başlatacak cinsten örünüyor.

Mahmut Lıcalı`nın, “ Partide bazı eski vekiller ve yöneticilerin “Seni başkan yaptırmayacağız” söylemini partide tartışmadan söylediğinize yönelik eleştirileri vardı.” Hatırlatması üzerine Demirtaş:

“Parti içinde Erdoğan sevdalısı bir damar her zaman vardı. Bunlar gizli Erdoğancılardı aslında. Bizden çok Erdoğan`ı sevip sayarak, AKP ile ilişki kurarak, AKP`ye neredeyse yalakalık yaparak sorunun çözüleceğine inanıyordu bu tipler. Zaten bunların eski milletvekili olmasının da nedeni odur.” 

Demirtaş`ın kimleri kastettiğini bilmesek de, sorunların ancak Erdoğan ile çözülebileceğini hep düşünen ve bunu dillendirdiği için dışlanan Leyla Zana portresi orta yerde duruyor.

Bunun yanında Radikal`in Altan TAN`a;

-Başkanlık 1 Kasım`dan sonra tekrar gündemde. Ayhan Bilgen`den sonra Dengir Mir Mehmet Fırat ve Celal Doğan da tartışmaya katılınca akıllardan geçti: “Başkan yaptırmayacağız, diyordunuz şimdi bu ‘tartışılabilir` nereden çıktı? Sorusuna Tan`ın verdiği cevap, Bilgen, Fırat ve Doğan gibi Tan`ı da töhmet altında bırakmaya yeterli görünüyor.

Altan Tan şunu diyordu: “Tartışılabilir demek “biz tek adamlığa evet diyoruz” demek değil... Başkanlık sistemini de yarı başkanlık sistemini de parlamenter sistemi de tartışırız. Diktatörlüğü, sultanlığı ve tek adamlığı asla kabul etmeyiz. Söylediğimiz dün de buydu. Bugün de aynı.

Bir diğer olağan şüpheli ise Adil ZOZANİ olsa gerek.

Akşam`a konuşan HDP`li eski Hakkari Milletvekili Adil Zozani, seçim kampanyalarında “Seni başkan yaptırmayacağız” sloganının kullanılmasını eleştirerek, “Başkanlık sisteminin önemsenip tartışılmasında yarar var. Öcalan`ın da bu tartışmaya kapı kapatacağını kimse düşünmesin” demişti.

Demirtaş`ın iddiasına konu olan ve yalakalık olarak nitelendirrilen“gizli AKP`cilik” suçlamasında doğal olarak Zozani de baş şüpheli durumda bulunuyor.

Bunların dışında başka gizli “Yalakalar” var mı, onun tespiti de ancak vekilleri teste tabi tutmaktan geçer.

Bu haberler de ilginizi çekebilir