• DOLAR 32.586
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2458.575
  • ...
Elektrik Tasarruf Cihazı Yok, İnanmayın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Gazetecilerle bir araya gelen AKSA FEDAŞ Bingöl İl Müessese Müdürü Yusuf Ziya Altuncu, son dönemlerde vatandaşları dolandırmak amacıyla piyasalarda çeşitli cihazların satılmaya çalışıldığını belirti.

Altuncu, FEDAŞ isminin kullanılarak, TEDAŞ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı veya Ticaret ve Sanayi Bakanlığından onay alındığı belirtilen enerji tasarruf cihazlarının taksitli olarak satılacağı yönünde dolandırıcılık benzeri içeriğe sahip mesajlarla kişilerin cep telefonlarına "kol saati", "takı seti", "gold kart kazandınız", "hemen şu nolu telefonu arayın hemen saatinizi alın; hem de elektrik faturalarınızda indirimden yararlanın" şeklindeki mesajların da cep telefonlarına gönderilerek farklı bir yöntem kullanıldığını kaydetti.

"Böyle Bir Cihaz Yok"
Son günlerde vatandaşlar tarafından şikâyet konusu haline gelen ve bu yönde çok sayıda şikayet aldıklarını ifade eden Altuncu, Piyasada dolaşan sözde tasarruf cihazının hiçbir fonksiyonunun olmadığını belirterek, "Elektrik abonelerini arayarak satmaya çalıştıkları cihazın tasarruf yaptığı tamamen asılsızdır. Böyle bir cihazın olması teknik olarak mümkün değildir. Kişilerin kredi kartı bilgisini isteyen, her ay 15 TL`nin kredi kartından çekileceğini belirterek, elektrik tasarruf cihazı göndereceklerini söyleyen ve güven uyandırmak için kendi adlarını ve telefon numaralarını da veren kişilere itibar etmeyin" diye konuştu.

Ali Yıldırım - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir