• DOLAR 32.583
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2421.797
  • ...
O Müdür Yine Sahnede
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AB destekli bir proje için yurt dışı hakkı kazanan öğrencilerle birlikte mesleki eğitim gezisine, 1 ilçe müdürü, 1 okul müdürü ve 1 müdürlük memurunun kendilerini "öğrenci" gibi göstererek katıldıkları ortaya çıkarken, bu isimlerden Mutlu Canbolat 2007`de başka bir skandalla gündemdeydi.
 
Yeni Akit`ten Fatih Akkaya`nın haberine göre, 2007`de Kozan`da İHL`li Tevhide Kütük`ü başörtülü olduğu gerekçesiyle ödülünü almak için çıktığı kürsüden indiren bürokrat da, dönemin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat`tı.
 
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KENDİNİ “ÖĞRENCİ” GİBİ GÖSTERDİ
Dün Habertürk`te yer alan bir habere göre, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi`nin maddi desteğiyle yürütülen "Leonardo da Vinci Hayatboyu Öğrenme Hareketlilik Projesi" kapsamında Almanya, Hollanda, Slovakya ve Litvanya`ya düzenlenen ve öğrencilerin katılmaya hak kazandığı mesleki eğitim gezisine, 1 ilçe müdürü, 1 okul müdürü ve 1 müdürlük memurunun kendilerini "öğrenci" gibi göstererek katıldıkları ortaya çıkmıştı. Bu isimler Kadirli Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat, Prof. Dr. Halet Çamlıbel İÖO Müdürü ve Öğretmenevi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çiftçi ile İlçe Milli Eğitim memurlarından Esra Garip`ti.
 
İNCELEME BAŞLATILDI
Ortalama 50`li yaşlarda olan müdürler, 20`li yaşlardaki öğrencilerin listesine konuldu. 1958 doğumlu Mutlu Canbolat ile 1977 doğumlu memur Esra Garip Almanya`ya giden öğrencilerin listesinde yer alırken, 1968 doğumlu Hasan Çiftçi ise Slovakya ile Litvanya listesine konuldu. Avrupa ülkelerine şimdiye kadar 370 milyon Euro`luk fon desteğiyle 250 bin kişiye gönderen Ulusal Ajans konuyla ilgili inceleme başlattı. Ulusal Ajans yetkilileri "Bu kişilerin hangi kaynaktan destek alarak gittiklerini veya niye `öğrenci` yazıldıklarını bilmiyoruz. Listede `öğrenci` sıfatıyla yer almaları Başkanlığımızın bilgisi ve ilgisi dışındadır. Fon talepleri reddedilecek" dedi.
 
TEVHİDE`Yİ KÜRSÜDEN İNDİREN MÜDÜR
Bu isimlerden Kadirli Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı 2007`de de skandal bir yasaklama ile gündeme gelmişti. Kozan`da 2007 yılı Öğretmenler Günü vesilesiyle düzenlenen yarışmada birinci olan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tevhide Kütük, başörtülü olduğu gerekçesiyle ödülünü almak için çıktığı kürsüden indirilmiş, İHL`li öğrencinin döktüğü göz yaşları ülke gündemine oturmuştu. Dönemin Kozan Kaymakamı Aydın Tetikoğlu ve Garnizon Komutanı Hüseyin Çopur, "İndirin onu" diyerek tepki göstermiş, bunun üzerine Tevhide Kütük, Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat tarafından kürsüden indirilmişti.
 
BAŞBAKAN TELEFONLA ARAYARAK, GÖNLÜNÜ ALMIŞTI
Başbakan Erdoğan, skandal üzerine mağdur Tevhide Kütük ve ailesini telefonla arayarak, üzüntüsünü dile getirmişti. Erdoğan “Sakın üzülmeyin, bu haksızlıklar mutlaka bitecek” demişti.
dinihaberler.com
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir