• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde dün yaşanan gelişmeler, bugün yerel gazetelere ve internet medyasına şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Eczacılar Tepkili
Eczacılar ile ilaç firmalarını karşı karşıya getiren ilaç ıskontolarının, geri çekilmediği takdirde, yurt dışından gelecek kanser ilaçları, ensülinler veya hayati öneme haiz diğer ilaçların piyasada olmaması ve hastalara ulaştırılamaması gibi problemlere yol açacağı uyarısında bulunuldu.

Haber Diyarbakır: ÖNDER, Diyarbakır`da Toplanıyor
İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) 7. Kurultayını Diyarbakır`da gerçekleştirecek. Geçtiğimiz yaz aylarında Türkiye`nin huzur ve barışına kasteden karanlık ellerin Güneydoğuda İmam-Hatipli öğrencilere saldırdığını hatırlatan, ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, "Sorunun adına ne derseniz deyin, bu problemin çözümü inancımızdan doğan kardeşlik anlayışımızdır. İmam-Hatipler bu ülkenin kardeşliğini tahkim edecek kuruluşlardır" dedi.

Diyarbakır Söz: Kürtçe Açılım
Mahmur kamplarından Türkiye`ye gelen 7 kişi hakkında açılan davanın duruşmasında Kürtçe yazılı savunma kabul edildi.

Diyarın Sesi: Çökme Tehlikesi Bulunan Binalar Yıkıldı
Bağlar`ın Muradiye ve 5 Nisan Mahallelerinde bulunan biri 5, diğeri 4 katlı iki binanın yıkımına başlandı. Çökme tehlikesi yaşayan 30-40 yıllık yapılarda yok denecek kadar az çimento ve demirin kullanıldığının tespit edildiği yıkımlar, yığma eski yapıların tehlikesini de gözler önüne seriyor.

Güneydoğu Güncel: Dersim CHP`ye Ağır Bir Ceza Vermeli
Adalet ve Kalkınma Partisi Sur İlçe Başkanı Şafak Yentürk, Dersim olaylarıyla ilgili özür dilemeyen CHP`ye dersim halkının ceza vermesi gerektiğini söyledi.

Gazete Diyarbakır: Deprem Değil Kaçak Yıktı
Diyarbakır`da kaçak yapılan yığma binalar büyük tehlike arz ediyor. Bağlar`da göçük oluşan 2 binada yapılan tahliye işleminin ardında yıkıldı.

Güneydoğu Ekspres: Lice İlçesine Gelen Depremzedeleri Ziyaret Etti
Diyarbakır`ın Lice ilçe Kaymakamı Özer Özbek, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hüseyin Bilal ile birlikte, ilçedeki hayırseverler tarafından tahsis edilen evlere yerleştirilen depremzedelere moral vermek ve maddi katkı sunmak amacıyla ziyaret gerçekleştirdi.

Haber Panorama: Diyarbakır`daki KCK Ana Davası Ertelendi
Diyarbakır`da görülen KCK ana davasında tahliye kararı çıkmazken duruşma 26 Aralık`a ertelendi.

M. Salih Keskin - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir