• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
Yasin Börü Davası`nda Skandal Tahliyeler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP'nin sokağa çıkma çağrısının ardından yaşanan 6-8 Ekim olaylarında; Yasin Börü, Hasan Gökguz, Riyat Güneş ve Ahmet Hüseyin Dakak'ın vahşice katledilmesi olayına karıştıkları belirtilen 33 sanığın yargılandığı dava duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görüldü. 

Saat 10.30`da başlayan duruşmayı, maktullerin yakınlarının yanı sıra birçok ilden gelen yüzlerce kişi, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de takip etti.

Sabahki oturumda müşteki ve mağdurların avukatları, ilk duruşmada yargılanmanın sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için “Geniş salon” talebi başta olmak üzere tüm talepleri mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Taleplerin reddedilmesi üzerine avukatlar, bu şekilde adil ve sağlıklı bir yargılanmanın yapılamayacağını ifade ederek duruşma salonunu terk etti.

Öğlenden sonraki oturumda ise müşteki avukatlar “Reddi Hakim” talebinde bulundu, ancak bu talep de mahkeme tarafından reddedildi. Müşteki avukatlar, taleplerinin reddedilmesine itiraz etti.

Duruşmada Kanarya 1 kod adlı gizli tanığın ifadesi alındı. Gizli tanık “Kanarya 1”, 13 zanlıyı teşhis etti. Mahkeme heyeti, gizli tanığın doğru söyleyip söylemediğini öğrenmek için karşısında bu kez polis memurlarını çıkardı, ancak gizli tanık “Kanarya1”, bunları tanımadığını söyledi.

Sabah saat: 10.00`da başlayan duruşma saat: 17.30`da sona erdi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 7 Ocak`a ertelerken sanıklardan Abdulvahap Turan, Cihan Yıldız, Hasan Aldemir ve Rıdvan Baş`ın tahliyesine karar verdi. Önümüzdeki duruşmada mahkeme heyetinin diğer gizli tanıkları dinleyeceği belirtildi. 

Hatırlanacağı üzere 5 Ekim 2015 Pazartesi günü 22'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasında bir sanık tahliye edilmiş ve davanın ikinci duruşması 25 Kasım 2015 Çarşamba gününe ertelenmişti. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir