• DOLAR 32.449
  • EURO 34.759
  • ALTIN 2438.03
  • ...
Batman`da Sobalar Yok Satıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Yaz mevsiminde sobaları yapıp stoklayan sobacılar satışlardan memnun. Çocukluktan bu yana sobacılıkla uğraştığını ve sobacılığın, baba mesleği olduğunu söyleyen ve Batman`da yaklaşık 11 yıldır sobacılık mesleğiyle uğraşan İlham Yılmaz, bu yıl havaların erken soğuması nedeniyle işlerinin iyi olduğunu söyledi.

Geçen yılda soğukların fazla olmamasından çevre ilçelere de toptan soba veremediklerini söyleyen Yılmaz, "Bu sene toptan satışlara başladık. Stokladığımız sobalarda bitti. Sobaları ilçelere de toptan verdiğimiz için Batmanlılara soba yetiştiremiyoruz" dedi.

Soba fiyatlarının önceki seneye göre aynı olduğunu söyleyen Yılmaz, "Soba fiyatları 50 TL`den başlıyor ve 200 TL`ye kadar da çıkıyor. Bir günde küçük sobalardan 5 adet yapabiliyoruz. Cami ve kahvehaneler içinde büyük sobalar yapıyoruz. Büyük sobaları bir günde 2 adet yapabiliyoruz. Talepler çok olduğundan, bayram sonrasından her gün yatsıdan sonraya kadar mesai yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Soba alıcısı Zeynelabidin Günaydın, "Batman`da bu kış soğukların erken başlaması ve elektriklerin sık kesilmesinden soba almak zorunda kaldık. Soba fiyatları bizi fazla etkilemiyor her bütçeye göre var. Fiyatlar 50 TL`den başlıyor kim gücü neye yeterse" ifadelerini kullandı.

M. Sait Çelik - İLKHA
 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30284.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30285.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir