• DOLAR 32.589
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2458.572
  • ...
İnsan Haklarına Farklı Bir Bakış Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi ve Diyarbakır Valiliğinin ortaklaşa düzenlediği İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası etkinlikleri çerçevesinde "İnsan Haklarına Farklı Bir Bakış" konulu konferans düzenlendi.

Kongre merkezinde gerçekleştirilen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Arıca, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ali Öz, Fakülte Dekanları, DÜKSAM Müdürü Prof. Dr. Nuriye Mete, Polis Meslek Yüksekokulu ve üniversite öğrencileri katıldı.

Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd Doç. Dr. Ömer Ergün, slayt eşliğinde gerçekleştirdiği sunumla insan hakları konusunda bilgiler verdi.

İnsanı tanımlamanın güç olduğunu, öldükten sonra da cesedine saygı gösterilen tek canlının insan olduğunu belirten Yrd Doç Dr Ömer Ergün, insanın dünyasında ilerlemeye başladığında daha önce küçük görünen şeylerin büyük göründüğüne dikkat çekerek, sık sık empati egzersizleri yapmanın gereksinimlerden bahsetti.

"İlkel tabuların azımsanmayacak bir kesiminde toplumsal çıkar-yarar fetişleştirilir ve bu uğurda insanlar birey olarak kurban edilir" diyerek sözlerine devam eden Ergün, medeni dünya anayasasında devleti `milliyetçi` olarak tanımlayan tek ülkenin Türkiye olduğunu, sık sık empati egzersizleri yapmanın, bizi kendi benimizin tuzağına karşı kısmen de olsa koruyabileceğini vurguladı.

" Yürütülen insan hakları mücadelesinin tutarlı, ikna edici ve başarılı olmasının, kullanılan dille yakından ilişkili olduğunu aktaran Ergün, sözlerine şöyle devam etti: "Daha önce üzerinde düşünmediğiniz bir özgürlük kullanımına ilişkin bir soruyla karşılaşıldığında özgürlüğün asıl, kısıtlamanın istisna olduğu kuralından hareketle peşinen reddedici olmamak gerekir. İnsan haklarıyla ilgili olarak yapılacak bir açıklamada çatışan taraflarla ilgili nötr bir dil kullanılmasına gayret edilmeli, ama yapılan eylemler olduğu gibi tanımlanmalıdır."

Ayetullah Turgut - İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30281.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30282.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30283.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir