• DOLAR 32.601
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2411.571
  • ...
Bingöllülere Deprem Bilinci Verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından SODES kapsamında yürütülen `Deprem Öldürmez Bilinçsizlik Öldürür` projesi ile ilgili olarak öncelikle kurum içindeki arama kurtarma personelinin eğitim seminerlerine alınacağını belirten İl Afet ve Acil Durum Müdürü M. Emin Boğatekin, eğitimlerin Sivil Savunma Şube Müdürü Ekrem Kavran yönetiminde devam ettiğini ifade etti.

Öğrenciler Deprem Bilinci Konusunda Eğitilecek
Boğatekin proje detayları ile ilgili şu bilgileri verdi: "Ülkemizin yüzde 96`sı deprem riski taşımaktadır. Depremin öldürücülüğü ve yıkıcılığı yanında toplumun deprem konusunda yeterli bilgiye ve bilince sahip olmaması depremlerde can ve mal kaybını arttırmaktadır. İlimiz Bingöl`ün 1.dereceden deprem kuşağında yer alması deprem eğitimi konusunu önemli ve gerekli kılmaktadır. Bu doğrultuda toplumsal bilinci artırmak ve olası bir depremi en az zararla atlatmak için toplumun geniş kesimlerinin deprem eğitimi alması önem arz etmektedir. Bu kapsamda öncelikle müdürlüğümüz bünyesindeki teknik elemanlara deprem ve ilk müdahale eğitimleri verilecek; bu teknik elemanlarımız okullardan seçilecek deprem formatörü öğretmenlerini eğitimlere alacak ve bu öğretmenlerimiz de okullardaki öğretmen ve öğrencileri deprem bilinci konusunda eğitecektir" dedi.

Konferans ve Seminerler Verilip Tatbikatlar Yapılacak
İl ve ilçelerde deprem öncesinde, esnasında ve sonrasında yapılması gereken çalışmalar ile ilgili uzman eğitimciler tarafından konferans ve seminerler verilip tatbikatlar yapılacağını belirten Boğatekin konuşmasını şöyle sürdürdü: "Son olarak; Proje kapsamında eğitim veren teknik personel, Ankara Sivil Savunma Birliği`ne; okullarda formatör öğretmenler tarafından belirlenecek öğrenciler de, Erzurum`da bulunan Deprem Araştırma Müdürlüğü`ne geziye götürülerek deprem konusunda bilgi ve becerileri artırılacaktır."

Ali Yıldırım - İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30280.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir