• DOLAR 32.514
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2439.265
  • ...
Hukukçulardan Yasin Börü davasına katılım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

25 Kasım 2015 Çarşamba günü Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülecek olan Yasin Börü ve arkadaşlarının davasına bir destek de hukukçulardan geldi. Sivil toplum kuruluşları ve duyarlı insanlardan davanın takipçisi olmalarını isteyen hukukçular, bunun bir insanlık görevi olduğunu belirttiler.

Vicdanının sesini dinleyen herkesin 25 Kasım`da Ankara`daki duruşmada hazır olmalarını beklediklerini belirten dava avukatlarında Murat Sadak, “Bu cinayet, Yasin`in şahsında işlenmiş bir cinayet değil, tüm insanlığa karşı işlenmiş bir cinayettir. Bu suçtan herkes zarar görmüştür. Mutlak bir adalet beklentisi içerisinde değiliz. Ancak mevcut olan deliller yeterli derecede incelenerek en azından maddi olarak dünyevi yönde bir adaletin gerçekleşmesini umuyoruz. Bizim oradaki misyonumuz, adalet gerçekleşmezse bile yapılan adaletsizliklere itiraz etmektir.” dedi.

“Türkiye`nin dört bir tarafından herkesi Yasin Börü`nün ve diğer gençlerin davasını takip etmeye davet ediyorum.” diyen Av. Gülden Sönmez ise şunları söyledi: “Masum bir insanın hunharca ve yürüklerde, zihinlerde dehşet uyandıracak şekilde katledilmesi hepimize yapılan bir saldırı. Bu cinayette kimin her ne ilgisi varsa hepsinin hesabının görüleceği bir dava olması lazım. Türkiye halkı olarak hem şehitlerin ailelerine destek vermek hem de onların hakkının hukukunun yerine gelmesi için mücadele etmek gerekiyor. Bu bir insan olarak ve en önemlisi bir Müslüman olarak boynumuzun borcudur. Bizler avukatlar olarak her duruşmaya katılarak elimizden gelen desteği vereceğiz.”

Hiçbir zaman adalet tam olarak yerini bulmayacaktır

Sivil toplum kuruluşlarını gözlemci olmaya davet eden Sönmez, “Bu davanın, özelikle bölgede tektipleştirici, yok edici, ötekileştirici ve şiddet sarmalına teslim edici politikaların son bulması için önemli bir adım olacağını düşünüyorum. Hiçbir zaman adaletin tam yerini bulacağına inanmıyorum. Çünkü böyle bir hukuk sistemimiz yok. Bizim çabamız adalete biraz olsun yaklaşmaktır. Bunun yüreklerine ateş düşmüş aileleri biraz olsun rahatlatacağını olacağını düşünüyorum. Bu yüzden davayı önemsiyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir