• DOLAR 32.368
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2325.269
  • ...
Öğrencilerden YÖK`e formasyon tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Harran Üniversitesi İlahiyat ve Fen-Edebiyat fakültesi öğrencileri, Yükseköğretim Kurulu`nun (YÖK) pedagojik formasyon eğitimi için belirlenen öğrenci kontenjanlarına kısıtlama getirmesine tepki gösterdi. Öğrenciler, formasyon kontenjanların arttırılmasını beklerken, kısıtlama getirilmesinin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını ifade etti.

Osmanbey Kampüsü`nün El-Battani Kütüphanesi önünde basın açıklaması yapan öğrenciler, “MEB-YÖK Şaşırma, Formasyona Karışma”, “Durma Haykır, Formasyon Haktır”, “Dünya Fani, Ölüm Ani, Formasyon Hani” şeklinde dövizler taşıyarak slogan attı.

Grup adına açıklama yapan öğrenci Barış Yaşar, formasyon meselesine bir istihdam sorunu olarak değil eğitim sorunu olarak bakılması gerektiğini söyledi.

“Öğretmen adaylarının geleceği ve umutları karartılmıştır.” diyen Yaşar, “Geleceğin aydın kuşağının önüne şimdiden engel konulmuştur. Şunu apaçık bir şekilde haykırıyoruz ki formasyon meselesine bir istihdam sorunu olarak değil eğitim sorunu olarak bakılmasını bekliyoruz. İlahiyat ve Fen-Edebiyatta okuyan öğrenciler formasyon eğitimi almalı ve bu 4 yıllık eğitim süresi içerisinde olmalıdır.” dedi.

YÖK`ün çözüm diye ürettiği uygulamaların daha büyük sıkıntıların yaşanmasına neden olduğunu savunan Yaşar, “İkide bir değişen sistem ve kararlarla uğraşmak yerine öğrenciler olarak sadece eğitimimizi düşünmek ve kendimizi geliştirmek istiyoruz. Alınan bu hazin kararların öğrencilerin psikolojik durumunu olumsuz etkilediği aşikârdır. YÖK kendi işine odaklanmalı. Reform diye öğrencilerin geleceğini karartmamalıdır. Ayrıca seçim vaadinde sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu üniversitelerde formasyon sıkıntısı varsa çözeceğiz diye binlerce öğrenciyi sevindirmişti.  Ancak YÖK`ün kontenjanları 15 bin ile sınırlama kararı, sevinçle formasyon haberini bekleyen binlerce öğrenciyi hayal kırıklığına uğratmıştır.” diye konuştu.

Sıkıntılarının giderilmesini talep eden Yaşar, son olarak şunları söyledi: “Bu duygu ve düşüncelerle bizler Fen-Edebiyat ve İlahiyat fakültesi öğrencileri olarak formasyon hakkımızı talep ediyoruz. Büyüklerden ve sesimizi duyan herkesten bizi duymalarını ve gerçekten bu sıkıntılarımızı gidermelerini istiyoruz.”

Öğrenciler, açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı. (Ramazan Casuk - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir