• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Depremzede Öğrenciler Yararına Kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Van Depreminden sonra Van Edremit Fen Lisesi öğrencilerinden Batman Fen Lisesine kaydını yaptıran öğrenciler yararına Batman Öğretmenevinde kermes düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa ve Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, birlikte açılış kurdelesini kestiler.

Van Depreminden sonra Van Edremit Fen Lisesi öğrencilerinden yaklaşık 45`i eğitimlerine devam etmek için Batman Fen Lisesine kaydını yaptırdı. Batman Fen Lisesi idaresi hem Van`dan gelen, hem de diğer yurt öğrencileri için okulun kimya öğretmenlerinden Aynur Kılıç`ın koordinatörlüğünde kermes düzenledi. Aynur Kılıç konu ile ilgili olarak şu sözlere yer verdi. "Van`da meydana gelen depremden sonra kötü hava şartlarından dolayı şehrimizde öğrenimini sürdürmek isteyen Vanlı depremzede öğrenciler okulumuza kayıtlarını yaptılar. Biz de burada onları yalnız bırakmamak adına kendileri adına böyle bir program düzenlemeye karar verdik. Kermesten elde edilecek yardımları depremzede öğrencilerin yararına kullanacağız. Bugün bizi yalnız bırakmayan hayırseverlerden Allah razı olsun."

Batman Öğretmenevinde düzenlenen kermese yoğun bir katılım oldu. Maddi durumu kötü olan ancak Fen Lisesini kazanıp burada okumaya hak kazanan başarılı öğrencilere sahip çıkılması gerektiğine vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Kermesten elde edilecek gelirin okul pansiyonunda kalan öğrenciler için kullanılacağını dile getiren Akboğa, Batmanlıları böylesi hayırlı işlerde yanlarında görmekten son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Saat 10.00`da açılışı yapılan yemek kermesi akşam saatlerine kadar devam edecek.

Masun Günaydın - İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30186.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30187.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30188.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir