• DOLAR 32.499
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2431.011
  • ...
`Sözleşme Kâğıtta, Mayınlar Topraka Kaldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 10 Aralık İnsan Hakları Günü`nde Mayınsız Türkiye Batman Girişimcisi Hülya Özevin basın toplantısı yaptı. Saat:12.30`da Mazlum Der`de yapılan basın toplantısına: Mazlum-Der, Eğitim-Bir-Sen, Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, İHD ve birçok STK temsilcileri destek verdi.

1 Ağustos 2010`da PKK tarafından döşenen mayınla hayatını kaybeden 4 kişiden biri olan Sedat Özevin`in eşi olan Hülya Özevin, Monitör Kara Mayınları Raporunun Kasım Ayında taraf devletler toplantısının yapıldığı Kamboçya`da açıklandığını belirterek, Küresel araştırmayı içeren izleme raporunun Türkiye boyutunu açıkladı.

Özevin, "Ottava Sözleşmesi`nin amacı mayınların neden olduğu acı ve kayıplara son vermektir. Acı ve kayıpların yeniden yaşanmaması için, sözleşme yalnızca mayın kullanımını, üretimini, ticaretini yasaklamaz. Bu silahların imhasını yani yeryüzünden tamamen silinmesini hedefler. Ve hükümetlere, sağ kalanların topluma yeniden kazandırılması için yükümlülükler getirir" dedi.

Türkiye`de ne yazık ki Ottava Sözleşmesi`nin kâğıt üstünde, mayınların ise toprak altında kalmaya devam ettiğini gösterdiğini belirten Özevin, "Hükümete bir kez daha Ottava Sözleşmesinin yükümlülüklerini yerine getirmesi ve Kartagena eylem Planı`nı uygulaması için çağrı yapıyoruz" dedi.

M. Sait Çelik-İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30190.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir