• DOLAR 32.45
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2437.327
  • ...
Karlıova'da sulama göletinde sona yaklaşıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karlıova İlçe merkezinde bulunan Kale Mahallesinde yapımına 2 yıl önce başlanan sulama göletinde sona yaklaşıldı.

Yaklaşık 20 bin dönüm arazinin sulanmasında kullanılacak olan Kale Göleti’nin gövde kısmının bittiği, sadece sulama borularının döşenmesi işleminin yapımına devam edildiği belirtildi.

Kale Göleti şantiye şefi Veysel Bilgin’den edinilen bilgilere göre gelecek haftadan itibaren baraj kapaklarının kapanmasıyla birlikte su tutulmasına başlanacağı ifade edildi.

Kış ayı boyunca su seviyesinin maksimum düzeye ulaşacağını ifade eden Bilgin, “Göletimizin baraj kısmının yüzde yüzü bitmiş durumda. 46 kilometrelik sulama kanalının döşenme işlemine başladık ve bu kanalların 15 kilometresi bitti. Hava şartlarının durumuna göre sulama borularımızı döşemeye devam edeceğiz. Şartlar elverişsiz duruma geldiğinde çalışmalarımıza son vereceğiz. Bu hafta sonu suyumuzun önünü keserek su toplamaya başlayacağız şimdiden Karlıovalılara hayırlı olsun.” dedi. 

Yaklaşık bin 200 dönüm arazinin sular altında kalacağı gölet için Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin “Yaklaşık 11 milyon metreküpün dolacağı kale göletimiz, ilçemizin tarımda kullanacağı en büyük yatırımlardan biri olarak görüyoruz.” diyerek göletin ilçe halkının tarım sulamasında büyük bir görev üstleneceğini ifade etti.

Kaymakam Yetgin, barajın bitmesiyle birlikte ilçenin fiziki yapısının da güzelleşeceğine vurgu yaparak tarımda susuz ovaların kalmamasının hedeflendiğini söyledi.

Kaymakam Yetgin  “Ülkemizde tarım sektörü, insanların beslenmesi, istihdamı, ekonomiye katkısı ve ihracat potansiyeli bakımından büyük önem taşımaktadır. Özellikle Avrupa Birliği’ne uyum sürecinde, kırsal alandaki sorunların tespiti ve bu sorunlara kalıcı çözümler bulunması öncelikli bir konudur. Ülkemiz için; sahip olduğu tarımsal kaynakların tespiti, geliştirilmesi, amacına uygun kullanılması ve bu çalışmaların, kaynakları kullananlarla beraber planlanması önem arz eden bir husustur.” diyerek Kale Gölet’inin Karlıova ilçesinin iklim ve arazi şartlarına uygun tarımsal faaliyetlerin yapılmasında büyük önem taşıdığının altını çizdi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir