• DOLAR 32.561
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2431.862
  • ...
Eğitimciler Eğitimde yapılması gerekenleri sıraladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçimden tek parti iktidarı çıkmasını değerlendiren Batmanlı eğitimciler, eğitimdeki sorunlara dikkat çekti. Mütedeyyin halkın, öz değerleri olan İslami kimliklerini eğitim alanında da görmek istediğini belirten eğitimciler, kurulacak yeni hükümetin buna yönelik adımlar atması gerektiğini ifade etti.

Eğitim konusundaki yanlışlar olduğunu ve bunların düzeltilmesi noktasında AK Parti`den beklentilerinin çok yüksek olduğunu söyleyen Eğitimci-Yazar Kenan Çaplık, “Özellikle eğitimin kanayan yarası haline gelen karma eğitimin ciddi anlamda sorunları vardır. Karma eğitim insan fıtratına terstir. Karma eğitimin bu süreç içerisinde çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. Mütedeyyin bildiğimiz bu hükümetin elbette bu sorunların çözümünü de beraberinde getirmesi gerekiyor. Bu beklentiyle hükümetten, özellikle karma eğitimin bu noktada çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz.” dedi.

“Başörtüsü her alanda anayasal güvence altına alınmalıdır”

AK Parti`den beklentilerinin sadece karma eğitim olmadığına işaret eden Çaplık, başörtü sorununa da dikkat çekerek, bütün alanlarda başörtüsünün anayasal güvence altına alınması gerektiğine vurgu yaptı. Çaplık, “Başörtüsünün sadece lise ve üniversitelerde serbest olması yetmez. Bilakis, eğitim safhasının bütün aşamalarında ana okuldan başlayarak, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteye varıncaya kadar bütün kademelerinde sadece öğrenciler için değil, öğretmenler ve diğer kamu personelleri açısından da başörtüsünün anayasal güvenceye alınması bizim talebimizdir. Bunu AK Parti`den bekliyoruz. Çünkü AK Parti yüzde 99`u Müslüman olan halktan yüksek oy alarak iktidara gelmiştir. Halkın bu hassasiyeti, bu özlemi ve önceliği kesinlikle göz önünde bulundurulmalıdır.” açıklamasında bulundu.

“Dini eğitim yaygınlaştırılmalıdır”

Kurulacak hükümetten bir diğer beklentilerinin eğitimin bütün safhalarında dini eğitimin yaygınlaştırılması olduğunu belirten Çaplık, şunları söyledi: “Daha önce Siyer ve Kur`an-ı Kerim derslerinin seçmeli ders olarak sadece ortaokul ve liselerde uygulanmaya konulmuş olmasının yetmeyeceğini biliyoruz. Halkımızda bu bilinçtedir. Halkımız, kendi değerlerinin bütün eğitim safhalarında, eğitim süreci içerisinde yansıtılmasını istiyor. Bizim eğitimciler olarak da AK Parti`den beklentimiz, ilkokuldan başlamak üzere Kur`an-ı Kerim, Siyer derslerinin ve İslami kültür ve esaslarının eğitimin bütün safhalarında asli ders olarak okutulmasıdır. Üniversiteye kadar da bunun asli ders olarak yaygın bir şekilde okutulması bizim kendi kültürümüz ve öz değerlerimizin bir gereğidir. Bu gerçek göz ardı edilemez.”

Halkın bu değerleri göz önünde bulundurarak AK Parti`ye bir fırsat daha tanıdığını ve bunun kesinlikle heba edilmemesi gerektiğinin altını çizen Çaplık, AK Parti`nin ciddi bir şekilde bu konulara eğilmesi gerektiğini kaydetti. Çaplık, “Yeter ki, halkın özlemlerini, öz değerlerini ve önceliklerini kendi yanlarında kaydetsinler, not etsinler ve buna gereken ehemmiyeti göstersinler.” ifadelerini kullandı.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir