• DOLAR 32.443
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2452.516
  • ...
`Yasal Faaliyetler Suç Gibi Gösterilmek İsteniyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Gaziantep`teki İslami STK` lar davasında mahkemeye çıkan 31 sanığın duruşması 13 Mart 2012 tarihine ertelenirken mahkemeye zorla götürülmek üzere hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan 3 kişi serbest kaldı.

 

Duruşmanın ardından, yakalanma ve mahkeme süreçleriyle ilgili bir açıklama yapan Gaziantep Muhtaçlar ile Dayanışma ve Umut Derneği Başkanı Yusuf Kiraz, ` Yaklaşık 11 ay önce Gaziantep`te bazı İslami STK`lara yönelik gerçekleştirilen polis operasyonları ile gözaltına alınmıştık. Dört gün boyunca gözaltında kaldık, ifadelerimiz alındı. Gözaltı sürecinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, derneğimizin yaptığı tüm yasal faaliyetleri illegal gösterme gayretinde olduğunu gördük. Tüm bu sürecin sonunda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldık. Bugün de Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi`nde duruşmamız gerçekleşti. 31 sanığı olan dosyamızın duruşmasına 30 kişi katılırken bir arkadaşımız ise askerde olduğundan dolayı katılamadı." dedi.
 
Mahkeme duruşmasının, sadece kimlik tespiti ile emniyet ve savcılık ifadelerinin sorulması şeklinde geçtiğini belirten Kiraz, "31 kişinin yargılandığı duruşmamız, 1 buçuk saat gibi çok kısa bir zaman diliminde bitti. Duruşmanın bu kadar kısa sürmesinin sebebi bence, yaptığımız tüm faaliyetlerin Valilik izniyle ve yasal faaliyetler olmasından kaynaklanıyor."dedi.
 
Polisin tavrını eleştiren Kiraz, "Bir başka husus da, bizim mahkememiz bu gün gerçekleşecekti. Biz de kendi irademizle hazırlığımızı yapmıştık ve Adana`ya mahkemeye gelecektik. Ancak ne hikmetse Gaziantep Emniyeti dün bizim için alarma geçti. İnsanlık dışı bir muameleyle bizi gözaltına alarak zorla mahkemeye götürmek istedi. Dün gözaltına alınan üç arkadaşımız sabaha kadar emniyette kaldılar. Sabah da Adana`ya mahkemeye getirildiler. Bunun dışında diğer 27 sanık bu gün mahkemede hazır bulundu. Böyle bir muameleye gerek yoktu. Biz zaten duruşmalara katılacaktık" dedi.
 
Ayhan Kaya-İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir