• DOLAR 32.602
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2493.749
  • ...
İhvan Askeri Konseyden Çekildi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MISIR- İsminin açıklanmasını istemeyen askeri konseyden yetkili biri, askeri istişare meclisinin anayasanın yapılmasında tam yetkili olacağı hususunda bir açıklama yapması ardından İhvan’ın çalışmalara katılmama kararı aldığını açıkladı.

Söz konusu askeri yetkili, Muhtar Molla’nın anayasayı seçimlerden sonra oluşacak meclisin tek başına yapmaması gerektiğini, bunun yanında askeri istişare meclisinin ve hükümetin de yetki sahibi olması gerektiğini ifade etmişti.

Hatırlanacağı gibi Muhtar Molla daha önce yaptığı açıklamada meclisini tüm Mısırlıları temsil etme kabiliyetinin olmadığını iddia etmişti.

Müslümanların endişeleri

İhvanın endişesini artıran bir diğer husus da; General Molla‘nın kurulacak olan mecliste etkin olacak olan Selefi’lerin şeriatın uygulanması hususunda baskı kuracakları, buna da Mısır halkının müsamaha etmeyeceği şeklindeki açıklamalarıdır.

İhvan ile askeriye arasındaki sorunun temelini İhvan’ın seçimlerde beklenmedik başarısı teşkil ediyor. Siyasi analistler, haziran ayında yapılması kararlaştırılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra istişare meclisinin askerin parlamento üzerindeki etkisinin devam etmesinin yeni aracı olabileceğini ifade ediyorlar.

Kaynak: El Cezire
Çeviri: Doğuhaber Gazetesi

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir