• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
`Eşit İşe Eşit Ücret ` Uygulaması Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Memur Sendikaları Konfederasyona üye Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) tüm Türkiye`de eş zamanlı olarak "Eşit İşe Eşit Ücret " uygulamasını protesto ederek bir basın açıklaması yaptı. Diyarbakır`da yapılan basın açıklaması Diyarbakır PTT Baş Müdürlüğü önünde yapıldı.
 
Birlik Haber-Sen Diyarbakır Şubesi adına yapılan basın açıklamasını Ahmet Yoldaş okudu. Yoldaş, "Kamuoyunda eşit işe eşit ücret kararnamesi olarak adlandırılan KHK ile genel olarak sözleşmeli personel, özelde ise PTT personeli için ne ek ödeme oranı artırılmış, ne de eşit işe eşit ücretten yararlandırılmamışlardır" dedi. Yoldaş basın açıklamasında YPK kararı çıktıktan sonra üzerlerine düşeni yaptığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Yapılan Artışlar Personel Arasında İnfiale Neden Olmuş

"En yüksek devlet memuru maaşının ek gösterge dâhil yüzde 67`si oranında şef, amir ve uzmanlara ödenen ek ödeme oranını yerinde bulmakla birlikte bu artış diğer personellerin almış olduğu ek ödeme oranında çok fazla olduğundan bu durum personeller arasında infiale neden olmuştur. İş yükünün ağırlığını çeken diğer personellerin durumu göz önüne alınarak personellerin iş verimliliğinin artırılması, moral motivasyonun yükseltilmesi için ekonomik şartlarda göz önüne alınarak adı geçen PTT personellerinin ek ödeme oranlarının 20 şer puan artırılması gerekir."
 
Sözleşmeli Personel Arasında Eşit İşe Eşit Ücret Uygulaması Göz Önünde Alınmamıştır
Yoldaş 666 sayılı KHK ile KİT`lerde çalışan sözleşmeli personel arasında eşit işe eşit ücret uygulaması göz önüne alınmamıştır diyerek, taleplerini şöyle dile getirdi: "Ziraat Bankası ve benzeri birkaç kurumda 399`a tabi olarak çalışan personelin yüksek okul mezunu olanlarının ek göstergeleri 3600 olarak hesap edilerek PTT`deki sözleşmeli personelin en yüksek unvandaki yüksek okul mezunu personelinin ek göstergesi 2.200 olarak belirlenmiştir. Eşit işe eşit ücret ilkesi göz önüne alınarak PTT`deki çalışanların ek göstergelerinin de en düşüğü 3.600 ek gösterge olmak üzere bütün unvan ve kadroların adı geçen diğer kurumlarla aynı orana getirilmelidir. PTT`de de görev yapan personelin iş yükü Ziraat Bankası ve benzeri diğer kurumlardan çok daha fazla olmasına rağmen, bu kurumlarda yüksek okul mezunu bir memur 2.700-2.800 TL maaş alırken KHK göz önüne alınarak PTT personelin maaşlarının da ayın seviyeye getirilmesini talep ediyoruz."

 

Yoldaş, PTT çalışanı arkadaşlarının EK YPK kararı çıkarılıp hakları alınana kadar eylemlerinin artarak devam edeceğini söyledi.
 
Osman İçli-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir