• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Hz. Hatice Kur`an Kursu Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Seyhan İlçesi Hürriyet Mahallesi Şeyh Ahmet Camii`nin yakınlarında yapılan Hz. Hatice Kız Kur`an Kursu törenle hizmete açıldı. Açılış törenine; İl Müftüsü İsmail Canbolat, Seyhan Müftüsü Halil Uzun, Eski Milletvekili Ziyaeddin Yağcı, Mahalle Muhtarı, Okul Müdürleri, Kur`an Kursu Öğreticileri, Din Görevlileri ile halk katıldı.

Cami Görevlisi Mustafa Doru`nun tilavet ettiği Kur`an-ı Kerim`den sonra Kur`an Kursu Öğreticisi Esra Şirin "Hoş geldiniz" konuşması yaptı. Öğretici Şirin, mahalle halkının Kur`an Kursuna olan özlemini dile getirdi.

Daha sonra mikrofonu alan Müftü Halil Uzun, "Elhamdülillah Ashab-ı Suffanın yeni bir şubesini daha açıyoruz. Her mahallemizde bir Kur`an Kursu değil, birkaç tane Kur`an Kursu açmak gerekir. Paslanmış gönüllerin çölde susayan canlar misali Kuran`a ihtiyacı var. Bu gün bu mutluluğu yaşıyoruz" dedi.

İl Müftüsü İsmail Canbolat ise, "Bu mekânlar İlahi emirlerin öğretildiği yerlerdir. Kur`an baş tacımızdır. Onu her Müslüman`ın öğrenmesi gerekir." Dedi.

Çiçek takdiminden sonra Müftü Canbolat ve Müftü Uzun, Kur`an Kursu açılış beratını öğretici Esra Şirin`e takdim ettiler. Kurdele kesimiyle açılışı yapılan Kur`an Kursu merasimine katılanlara öğrenciler çeşitli ikramlarda bulundular.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30061.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30062.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30063.jpg

(Ayhan Kaya - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir