• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
'PKK Ağrı'yı pilot bölge seçti'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı'da yapımı tamamlanan okulların açılışında konuşan Vali Musa Işın, PKK’nin Ağrı’yı pilot bölge seçtiğini, Ağrı halkının geleneklerine, inançlarına bağlı, mütedeyyin, çocuklarına gelecek hazırlayan kendi halinde bir halk iken iki yıl içerisinde üzerlerinde çok büyük bir oyunun oynandığını belirtti.

Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Ağrı Valisi Musa Işın,  8 derslikli Spor Lisesinde; fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarı ile 16 derslikli Güzel Sanatlar Lisesinde: 395 kişilik konferans salonu, 7 resim atölyesi, 46 kişilik bireysel çalışma odası ve 200 kişilik öğrenci pansiyonu ile bir kampüsün kente kazandırıldığını söyledi.

Öğrencilere seslenen Vali Işın, "Değerli çocuklar geleceğinizi kazanmanın eşiğindesiniz. Geleceğinizi bugün kazanacaksınız. Hiçbir macera, hiçbir ütopya, hiçbir hayalperestlik sizin şu an ki durumunuzdan daha iyi bir yere sizi getiremez." dedi.

"Sakın ola ki hayatınızı, gençliğinizi kötü insanların emellerine alet etmeyin.” diyen Işın, “Çocuklar, siz yaşamaya çalışın, ölmeye çalışmayın. Ölmek, yok olmak çok kolaydır. Sizi birileri öldürmek isteyebilir. Onlara kesinlikle kendinizi kullandırtmayın, onlara fırsat vermeyin. Çok yetiyorsa kendi çocuklarını göndersinler." şeklinde konuşarak PKK’yi eleştirdi.

“PKK Ağrı’yı pilot bölge seçti”

PKK’nin Ağrı’yı pilot bölge seçtiğini belirten Işın, "Bütün bu olumsuzlukları yaratanlar onlar değil mi? Ağrı'nın huzurunu bozan onlar değil midir?  Burayı açıkça söylüyorum pilot bölge seçtiler. Ağrı'yı geleneklerine, inançlarına  bağlı, mütedeyyin  kendi halinde yaşayan, çocuklarına gelecek hazırlayan kendi halinde bir halk iken iki yıl içerisinde bu halk üzerinde çok büyük bir oyun oynanmaktadır. Burayı huzursuz ettiklerini ve araçların yakıldığını biliyorsunuz.  Daha 2-3 ay önce insanların dağa götürülüp haraç kesildiğini, şehir merkezinde adamın katledildiğini biliyorsunuz. Eleşkirt'te hem adamın arabasını yakıp hem de dağa götürülüp adamdan 250 bin lira alındığını biliyorsunuz. Peki, bu nasıl halk sevdasıdır. Bu nasıl Kürtlüktür." şeklinde tepkisini dile getirdi.

Bölge ve Ağrı üzerinde oynanan oyunu deşifre etmek zorunda olduğunu vurgulayan Vali Işın, Ağrı’ya huzur gelmeden yatırımın gelmeyeceğinin altını çizerek, “Bakın oteller boş. Her şey birbirini etkiliyor. Esnaf alacağını alamıyor, borcunu ödeyemiyor. Mal siparişi veriyor, araç buraya gelmiyor.” ifadelerini kullandı.

"PKK, IŞİD birlikte eylem yapıyor"

Ankara'daki patlamaya da değinen Vali Işın, PKK ile IŞİD'in ortaklaşa eylem yaptıklarını söyledi. Ankara’daki katliamla infial yaratılıp iç çatışma çıkarılmak istendiğini ifade eden Işın, PKK ve IŞİD’in birlikte katliam yaptığını ardından algı operasyonu yapıp halkı birbirine kırdırmaya çalıştıklarını söyledi.

Açılış sonrasında beraberindeki heyetle hizmete açılan okulları gezen Vali Işın, öğrencilerle birlikte yemek yedi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir