• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Bizi Allah'tan uzaklaştıran İsmaillerimizi kurban etmeliyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramının heyecanı tüm İslam ümmetini sararken, Müslümanlar dini vecibe olan Kurban ibadetinin yerine getirmenin sevincini yaşıyor. Müslümanların kurban ibadetinde çıkarması gereken derslerin olduğunu belirten Araştırmacı-Yazar Mehmet Deveci, Kurban ibadetinin sembol bir ibadet olduğunu belirtti.

Kurbanın İbrahim'i bir duruş, İsmail'i bir teslimiyet olduğunu belirten Deveci, Kurban ibadetinin salt bir hayvan kesmekten ibaret olmadığını, kesilen kurbanlarla beraber bizi Allah'ın yolundan alıkoyabilen her şeyin terk edilmesi gerektiğini vurguladı.

Her bir Mü’mi’nin kendisini Allah’a (cc) yaklaştıracak olan İsmaillerini kurban etmesi gerektiğini belirten Deveci, “Bu gün bizin İsmail’imiz para, makam, rütbe, mevki veya her ne olmuşsa İsmail onu yatırarak kurbanımızı bu sorgulama ve şuurla kesmemiz gerekir.” dedi.

İslam’da birçok ibadetin insanların daha iyi anlayıp kavraması için sembollerle anlatıldığını belirten Deveci, Kurban ibadetinin bir sembol olduğunu ve bu hakikatı Allah’ın (cc) ayeti kerime ile bize izah ettiğini belirtti.

Her noktasıyla Hz. İbrahim’in hayatının tevhidi mücadele örnekleri ile dolu olduğuna vurgu yapan Deveci, “O’nun ben batanları sevmem demesi, en büyük putun üzerine baltayı asması ve yine insanları hiç hiçbir fayda sağlamayan putlara mı tapıyorsunuz, söylemi bize bir örnektir.  Bu yüzden biz atamız İbrahim’de (a.s) çok şey bulmalıyız. Belki bu gün sıkıntılarımızın birçoğunda atamız İbrahim (a.s) gibi arayışlarımızın olmamasından kaynaklanmaktadır.” şeklinde konuştu.

Hz. İbrahim’in (a.s)  İsmail’ini (a.s) kurban ederken aslında kendisini Allah’tan (c.c) uzaklaştıran etkenleri kurban ettiğini belirten Deveci, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Seni Rabbinden uzaklaştıran ve engelleyen ne var ise bu sorgulamayı yapman lazımdır. Bizim kestiğimiz sadece bir hayvan değil. Müslümanların kurbana bakış açısı böyle olmalıdır. Kurban sadece hayvan kesmekten ibaret değildir.” (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir