• DOLAR 32.52
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Yasin olup Diyarbakır`da fakirlere kurban eti dağıttılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Yardım Platformu tarafından başlatılan ‘Yasin Börü`nün ulaştıramadığı kurban etlerini siz ulaştırın` kampanyasına ilgi artıyor.

Türkiye`nin çeşitli illerinden Diyarbakır`a gelen Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve vatandaşlar, geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı`nda PKK/HDP`liler tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına kurban eti dağıttılar.

Merkez Yenişehir ilçesi Çölgüzeli Mahallesi`nde bulunan kurban kesim yerine gelen gönüllüler, kurban kesimine yardımcı oldular.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve beraberinde bulunan bir heyet de kesim yerine gelerek, yaptıkları hayırlı iş nedeniyle kurban kesenlere teşekkür etti.

İstanbul ve diğer illerden gelen STK temsilcileri ve vatandaşlar, kesim işlemlerinin ardından Bağlar ilçesinde ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıttılar.

Şehit ve Tutuklu Aileleri Platformu adına İstanbul`dan gelen Recai Yurdan, Yasin Börü ve arkadaşlarının Allah yolunda kurban olduklarını söyledi.

“Sembol olan bu görevi her zaman anmalıyız”

Şehitlerin bıraktığı görevi kendilerinin devraldığını belirten Yurdan, “Yasin Börü ve arkadaşları kurban eti dağıtacakken, Allah`a kurban oldular, kalleşçe şehit edildiler. Bizler de onların bıraktığı görevi yapmalıyız. Sembol olan o görevi her zaman anmalıyız. Bunu önümüzdeki yıllarda daha da geliştirmeliyiz. Burada 80`li ve 90`lı yıllarımı hatırladım. O yıllarda yaşadığım atmosferi buldum, heyecanı yaşadım. Toplu kurban kesimine şahit olduk, o güzel insanları bir arada gördük.” dedi.

“Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadeti tüm dünyada ses getirdi”

Kurban kampanyasına destek olmak amacıyla Kudüs-Der adına İstanbul`dan gelen Zeki Kaya ise, şunları söyledi:

“Geçen sene yaşanan olaya kayıtsız kalmadığımızı göstermek ve şehitlerimizle kucaklaşmak için buradayız. Onların davalarını, mücadelelerini gönülden paylaşıyoruz. İslam ümmetinin medar-ı iftiharı olan şehitlerimizin, özelde Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadeti ve mazlumiyeti, tüm dünyada ses getirdi. Onların şehadetinin tüm Müslümanların kucaklaşmasına, doğu ve batı kardeşliğinin pekişmesine vesile olacağına inanıyoruz. Rabbim şehadetlerini mübarek eylesin.”

“Yasin Börü ve arkadaşlarının yerine kurban dağıtacağız”

Yasin Börü ve arkadaşlarının yaşadığı atmosferi yaşamak için geldiğini aktaran Ayhan Demirkol da, “Geçen yıl şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşlarının atmosferini yaşamak için, geldik ve onların yerine kurban dağıtacağız. Bu atmosferi diğer kardeşlere tavsiye ederiz. Bu kurban etleri inşallah sırat köprüsünden geçmemize sebep olur.” ifadelerini kullandı.

(Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)

 

 
































Bu haberler de ilginizi çekebilir