• DOLAR 32.215
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2455.648
  • ...
HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı`ndan Kurban Bayramı mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru adına yayımlanan bayram mesajında, Kurban Bayramı`nın halkın ve ümmetin dirlik ve birliğine, mazlumların kurtuluşuna, insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olması temennisinde bulunuldu.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, Kurban Bayramı`nın insani duyguların ön plana çıktığı, fakir fukaranın farkına varıldığı, paylaşım duygusunun verildiği manevi hissiyatın yaşandığı mübarek bir bayram olduğuna değinerek, “Yüce Rabbimizin bizim kestiğimiz kurbanlara ihtiyacı yoktur. Rabbimiz biz insanlara bu vesile ile bir kez daha birlikteliğin, paylaşımın fakirin, yoksulu kardeşçe kucaklamamız gerektiğini hatırlattığı bir zaman dilimidir. Umarım paylaşımdan uzak bencil bir topluma dönüştüğümüz bu günlerde Kurban vesilesi ile kardeşliği, paylaşımı ve fukara ve gurebayı gözetmeyi yeniden hatırlarız.” dedi.

Kurbanın kelime anlamının yaklaşmak olduğuna dikkat çeken Doğru, “Kurban, insanın Allah`a yakınlaşmak amacıyla yerine getirdiği bir ibadettir. Kurban, Allah için her şeyinden, en önemlisi de nefsinin bencil istek ve tutkularından arınmaktır. Ve en yakınını dahi feda edebilecek kadar yüreği Allah aşkı ile dolu olan Hz. İbrahim`in mübarek hatırasıdır. Kurban, nefsini Allah için kurban ederek arınmaktır. Ölümlüyü, ölümsüze feda etmektir kurban…” ifadelerini kullandı.

Doğru, sözlerine devamla, “Bu mübarek zaman diliminin esaret altında ve muhaceret yaşayan Müslümanların kurtuluşuna,  tüm dünya Müslümanları arasındaki tefrikanın son bulmasına vesile olması dileğiyle Kurban bayramlarını tebrik ediyoruz. Ümmetin kurtuluşuna vesile olmasını yüce Allah`tan temenni  ederiz. Müslüman halkların uğradığı zulümlerin İslam düşmanlarının gücünden değil, Müslümanlar arasındaki gereksiz ihtilaflardan kaynaklandığı malumdur" diyerek, bu mübarek günlerin Müslümanlar arasındaki ihtilafların izalesine ve zulme karşı birlik ve vahdet içerisinde olmalarına vesile olmasını diledi.

Doğru, “Rabbim hepimizin diğer ibadetler ile birlikte Kurban ibadetinin ve Bayramının anlamını idrak ederek yaşayan, bayramı sadece kendisine değil diğer Müslümanlara da yaşatanlardan eylesin. Ümmetin tüm unsurlarıyla özgür olduğu, baskı ve zulüm altında inlemediği gerçek bayramlara kavuşmasını diliyorum. Bu hisler ile tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını tebrik eder, Hakk`a ve halka yakınlaşmaya vesile olmasını temenni ederim. Rabbim yaptığımız ibadetlerin anlamına erişebilmeyi ve daha nice bayramlara kavuşmayı nasip eylesin.” dedi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir