• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Terzilerin bayram mesaisi yoğun geçiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı münasebetiyle yoğunluğun arttığını belirten Batmanlı terziler, eskiden daha çok özel dikime rağbet olduğunu söylediler.

Batman`da yaklaşık 25 senedir terzilik mesleğini icra ettiğini söyleyen İlyas Erdem, hazır giyimin kendilerini etkilemediğini ve özellikler bayramlarda neredeyse işleri yetiştiremediklerini ifade etti.

Özellikle takım elbise dikimi yaptığını belirten Erdem, bayrama aylar kala sipariş aldıklarını ve bayrama günler kala da gece geç saatlere kadar çalışarak işleri ancak yetiştirebildiklerini söyledi.

Kurban Bayramı arifesi nedeniyle yoğunluklarının artığını dile getiren Erdem, “25 yıldır bu mesleği yapıyorum. Hz. İdris terzilik yaptığından, mesleğimiz peygamber mesleğidir. Bu mesleğin kazancı alın teridir. Allah`a şükürler olsun işlerimiz de iyidir. Bayramlarda bayram bereketiyle işlerimiz daha da iyi oluyor.” dedi.

Bayrama aylar kala özel siparişler aldıklarını belirten Erdem, “Takım elbise ya da pantolon olsun müşterimizin vermiş olduğu sipariş üzerine titizlikle ölçüyü aldıktan sonra kendimiz kesim, dikim ve ütüyü yaparak hazır hale getiriyoruz. Bizlerin prensibi müşterimizin memnuniyetidir. Müşterilerimizi memnun etmek için ölçüden ütüye kadar tüm işlerimizi özene özene yapıyoruz.” şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir