• DOLAR 32.299
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2473.843
  • ...
Aktarları bayram telaşı sardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bayrama sayılı günler kala her meslekte olduğu gibi aktarları da bayram telaşı serdi. Bayramlara en güzel şekilde hazırlanmak isteyen vatandaşlar sayılı günler kala alış verişlerinin telaşına düşüyor. Vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verebilmek ve bayramın verdiği bereketten faydalanmak isteyen esnaf ise hazırlık yapmanın derdinde.

Bayram’ın vazgeçilmezlerinden biri olan tatlı ihtiyacını kimi vatandaşlar pastanelerde hazır alırken, kimileri de evlerde kendileri yapıyor. Evde tatlı yapmak isteyen aileler ceviz ve fıstık içi için aktarlara yöneliyor.  Bu ihtiyacı karşılamak isteyen aktarlar ise tezgahlarını cevizle dolduruyor.

Bu yıl istenilen satışı yapmamalarına rağmen bayramın bir güzellik olduğunu, bayram yaklaştıkça tatlı bir telaş ve sevinç oluştuğunu belirten aktarlardan Murat Değerli, bayramların her yönüyle farklı güzellikleri barındırdığını söyledi.

Bayram için tüm hazırlıklarını tamamlayıp müşteri beklediklerini ifade eden Değerli, “Her bayram olduğu gibi bu bayram da tatlı bir telaşla hazırlıklarımızı yaptık.  Özellikle bayram üzeri en çok satışlarımız tatlı yapımında kullanılan ceviz, ceviz içi ve fıstık içi ürünlerin satışında oluyor.” dedi.

Ceviz fiyatına da değinen Değerli, “Geçen yıl yerli Bitlis cevizinin olmayışı nedeniyle ağırlıklı olarak bu bayramda ithal ceviz satıyoruz. İthal cevizin kilosunu 25 TL, ceviz içinin kilosunu ise 50 TL’ye satıyoruz.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir