• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Batman Mustazaf-Der Aşura Etkinliği Düzenliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - İnsan Haklarını Koruma, Gençlik, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) "Hür Olmak" adıyla Aşura etkinliği düzenliyor.
 
Mustazaf Der`den yapılan açıklamada, 4 Aralık Pazar saat: 12.00`da bayanlara, aynı gün Saat 18.30`da erkeklere olmak 2 ayrı Aşura etkinliği düzenleneceği bildirildi. Programın, Batman Meydan Mahallesi Çok Katlı Otopark Düğün ve Konferans Salonu`nda yapılacağı belirtildi.
 
Hz. Hüseyin ve Misyonu ile Hürr ve Tevbesi konularının işleneceği etkinlikte Kur`an-ı Kerim Tilaveti, Sinevizyon Gösterimi, ilahi ve marşlar, günün önemi hakkında yapılacak Türkçe ve Kürtçe konuşmalardan sonra program dua ile son bulacak.
 
Onlar Hak Davanın İki Nadide Neferleriydiler
Açıklamada, Hz. Hüseyin`in kıyamını etraflıca anlamak ve idrak edebilmek için onun ve Hürr`ün yüklendiği misyonu da bilmek gerektiği vurgulanarak, "Zira onlar, aynı hak davanın iki nadide neferleriydiler. Hürr`ün üstlendiği misyon, Hüseyni kıyamın öteki yüzü gibi, birbirinden ayrılmaz bir parçadır" denildi.
 
Açıklamada, Hz. Hüseyin`in zillet içinde haksızlık ve adaletsizliklere sessiz kalmadığı belirtilerek, "Çünkü onlar Peygamber-i Zişanın terbiyesinden geçmişlerdi. Bu yüzden ağır bedeller ödemeyi göze alıp, ümmetin yolunda sönmeyen ışıklar oldular. Her asırda yollarını kaybedenler onların nuruyla hakka yöneldiler" ifadeleri kullanıldı.
 
Zillet Müminlerden Uzaktır
Onların, en zor ve sıkıntılı anlarda bile dünyadan yana kaygı duymayan, dünya nimet ve cazibelerine asla meyletmeyen, fani olana değil ebedi olana talip, bunun için ödenecek her türlü bedele çoktan hazır eşsiz şahsiyetler olduğu vurgulanan açıklamada, "Onların izinden gitme azminde olan bizler de, "Zillet müminlerden uzaktır." düsturuyla, zulme, haksızlığa ve adaletsizliğe, sapmışlığa, nefse uymaya set çekme, Hüseyinvari bir bilinç ve dirilikle hayatımızı devam ettirme adına böylesi bir etkinlik tertipledik" ifadeleriyle etkinliğin amacı açıklandı.
 
Veysi Demir - İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29721.jpg
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir