• DOLAR 32.517
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.876
  • ...
Çadır Yangınlarına Bir Yenisi Daha Eklendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Deprem sonrası kurulan çadırlarda gün yok ki yeni bir yangın haberi gelmesin. Çadır yangınlarına bir yenisi daha eklenirken, yangın az kalsın faciaya neden oluyordu. Bugün saat 09.30 sıralarında Akköprü Mahallesi 5. Sokak no: 1`de meydana gelen yangının sobadan kaynaklandığı öğrenildi. Yangın sırasında kundakta uyuyan çocuk içerde bulunurken ablasının erken annesine haber vermesi olası faciayı önledi.

 

Çadırdan çıkarak evlerinde bulunan mutfakta eşya almaya giden Fatma Kaya isimli bayan, çocuğunun yangın çıktı uyarısıyla hemen çadıra koştu. Çadırın alev aldığını gören anne Kaya, yangına rağmen çadıra girerek uyuyan çocuğunu kurtararak dışarı çıktı. Feryat koparan anne Kaya, sinir krizleri geçirerek baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren Kaya, gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

 

Öte yandan çadırda çıkan yangın yan tarafta bulunan diğer çadıra da sıçradı. Olay anını anlatan Halil Kaya; "Çadır da çıkan yangın kısa sürede kül olurken yan tarafta bulunan diğer çadıra sıçrayarak diğer çadırın yanmasına sebep oldu. İtfaiye geç müdahale etti. Her bir çadırda 5-6 kişi kalıyorduk."dedi.
Bir yangın haberi de Halilağa Mahallesi Stadyum 1. Sokakta geldi. Aile fertleri, kahvaltı yapmak için evlerine geçtikleri sırada çıkan yangında çadır kül olurken, kimsenin içinde bulunmaması faciayı önledi.

 

Çadır olaylarından bir tanesi de sobadan sızan gazdan algör ailesinin zehirlenmesiyle sonuçlandı. Van`da, çadırda yaşayan Algör ailesi, gece yaktıkları kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

 

Olay, gece saat 03.00 sıralarında, Şabaniye Mahallesi Şehitlik 1. Sokakta meydana geldi. Ağabeyinin çocuklarıyla birlikte evlerinin önünde kendi imkânları ile kurdukları naylon çadırda kalan Emin Algör, sobalarına kömür atarak yattı. Gece geç vakitlerde uyanan Algör, gelen koku üzerine aile fertlerini uyandırarak komşularının aracıyla İpekyolu Devlet Hastanesi`ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Algör ailesi hastanede yapılan tedavilerin ardından taburcu edildiler.
 
(Murat Dalgın - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir