• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mustazaf-Der`den Vanlı Depremzedelere Gıda Yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Van`da yaşanan 7,2 deprem ve ardından gelen 5,6`lık depremle beraber depremzedeler adeta Van`dan kaçarcasına diğer illere göç etmek zorunda kaldılar.

 

Mersin`e göç eden aileler için Kriz Masası kuran Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Mersin Şubesi, Kriz Masasına müracaatta bulunan depremzedelerin temel ev ihtiyaçlarını giderirken, başvuru olması halinde ise yardımlarını devam ettiriyor.

 

Mustazaf-Der Kriz Masası, kendilerine yardım için başvuran yaklaşık yüz aileye şimdi de gıda yardımında bulunuyor. Konu hakkında bilgi veren Kriz masası koordinatörü ve Mustazaf-Der Mersin Şube Başkanı Veysi Yumlu, "Bize müracaatta bulunan ailelerin temel ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık bundan sonra ihtiyaçlarını gidermeye çalıştığımız ailelere düzenli olarak gıda yardımında bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda şuana kadar yüz aileye gıda yardımında bulunduk ve bu çalışmamız devam etmektedir" dedi.

 

Yardımda bulundukları aileler hakkında da bilgi veren Yumlu, "Yardım götürdüğümüz aileler bizleri karşılarında görünce çok seviniyorlar. Çok mutlu olduklarını ifade edeek, kendilerini yalnız bırakmadığımız için bize çok teşekkür edip yardımlarımızdan dolayı Allah razı olsun diyorlar. Depremzedelerin yardım için müracaatta bulundukları yardım kuruluşlarının şimdiye kadar kendilerine dönmediklerini belirterek, ilk defa Mustazaf-Der`in kapılarına kadar gelip yardımda bulunduklarını söylüyorlar" diye konuştu.

 

Yardım için müracaatların devam ettiğini belirten Yumlu; elimizden geldiğince müracaatta bulunan aileleri geri çevirmemeye gayret ediyoruz. Bu konuda yardımsever vatandaşlardan daha duyarlı olmalarını bekliyoruz" dedi.
(Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir