• DOLAR 32.553
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2444.305
  • ...
Sulama kanalında tehlikeli serinlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'yi etkisi altına alan çöl sıcakları Adana'da da bunaltmaya devam ediyor. Son yılların en sıcak günlerini yaşayan Adana'da ise bazı çocuklar, serinlemek için tehlikeli yollara başvuruyor. Yaşları 10 ila 18 arasında değişen çocuklar, akıntılı ve derin sulama kanalında serinlerken bazılarının ise 5 metre yükseklikteki köprü üzerinden atlaması adeta ölüme davetiye çıkartıyor.

Serinlemek için havuza gitme imkanı bulamadıklarını ileri süren çocuklar, bu yüzden sulama kanalında yüzdüklerini belirtirken bazılarının ise 5 metre yükseklikteki kanal köprüsü üzerinden atlaması ölüm tehlikesi riskini daha da arttırıyor.

Ailelerinin bilmesi halinde kendilerine çok kızacağını da vurgulayan çocuklar, sık sık basına yansıyan boğulma olaylarından ise hiç korkmadıklarını dile getirmeleri dikkat çekti. Sulama kanallarında ölümlü olayların önüne geçilmesi için polis tarafından yapılan çalışmaları da umursamadıklarını belirten çocuklar, “Bazı günler onlarca polis kanalda yüzen çocukları çıkartıp ailelerine teslim ediyor. Birkaç defa da helikopterle kanal üzerilerinde gezip çocukların çıkmasını istediler. Polis gelince çıkıyoruz, gidince tekrar yüzmeye devam ediyoruz” diyerek yapılan denetimlerin de fayda vermediğini ifade ettiler.

Öte yandan, Adana Valiliğinden yapılan açıklamada yaz mevsimi dolayısıyla yoğun şekilde hissedilen sıcakların etkisiyle, sulama kanalı, baraj gölü ve nehirlere serinlemek amacıyla girilmesi sonucunda her yıl yaşanan boğulma olaylarının bu yıl da sürdüğüne dikkat çekildi. 2008-2014 yılları arasında, çeşitli yaşlarda 113 kişinin sulama kanalları, nehirler ve baraj gölünde can verdiğinin belirtildiği açıklamada, uygulanacak idari yaptırımlarla, ölüm olaylarının en aza indirgenmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Boğulma olaylarının önlenebilmesi için, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının koordinesinde, gereken tüm denetim ve duyarlılığın gösterildiği kaydedilen açıklamada, il sınırları içerisinden geçen sulama kanalları, nehirler ve baraj gölüne giren 15 yaşından büyüklere, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu`nun ilgili maddelerince, idari yaptırım cezalarının uygulanacağı, 15 yaşından küçüklerin ise polis, belediye zabıta ekipleri ve DSİ Bölge Müdürlüğü görevlilerince sulama kanallarından çıkarılarak, uzaklaştırılacakları kaydedildi.   (Ayhan Kaya - İLKHA)


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir