• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
GASKİ: Su kesintileri altyapı çalışmasından kaynaklanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son dönemlerde yaşanan su kesintilerinin, suyun yetersizliğinden kaynaklanmadığını ifade eden GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, “Kesintilerimiz altyapı kuruluşlarının çalışmaları ve şebeke arızalarından meydana geliyor.” dedi.

Gaziantep şehir merkezinin içme suyu temini Kartalkaya barajından ve Narlı'dan temin edildiğini belirten Sönmezler, şehre saniyede 4 metre küp su verildiğini, bunun da günlük 350 bin metre küp suya tekabül ettiğini söyledi.

Geçen yıl kuraklık nedeniyle Kartalkaya barajından sulama için yeterince su ayrılmadığını, bu yıl ise yaz sezonuna barajda yüzde 100 dolulukla girildiğini aktaran Sönmezler, hem sağ sahil hem de sol sahil sulaması için yeterli suyun verildiğini ve günlük sulama için verilen su miktarının 1,5 milyon metre küp olduğunu kaydetti.

Bugün itibariyle barajda 55 milyon metre küp su olduğunu, ayrıca Kartalkaya barajına Göksu havzasından günde 400 bin metre küp su takviye ettiklerini belirten Sönmezler, Gazianteplilerin her hangi bir su sorunu yaşamayacaklarını bildirdi.

Gaziantep`te kesinlikle su yetersizliğinden kaynaklanan su kesintisinin olmadığını yineleyen Sönmezler, yapılan su kesintilerinin şebeke borularındaki arızalardan, özellikle diğer altyapı kuruluşlarının imalatları esnasında içmesuyu borularına verdikleri zarardan kaynaklandığını vurguladı.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir