• DOLAR 32.236
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2459.182
  • ...
Adana'daki akıllı duraklar sıcak havaya dayanamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana’da havaların ısınmasının ardından toplu taşıma araçlarını bekleyen vatandaşların, akıllı duraklarla ilgili şikâyetleri arttı. Aşırı sıcaklar ve yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle akıllı duraklardaki klimaların sık sık bozulmaya başladığı kaydedildi.

Son günlerde artan akıllı duraklardaki sorunlarla ilgili şikayetler üzerine Adana Büyükşehir Belediyesi Beldetaş Belde Sağlık Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fatih Karayandı, bir açıklama yaptı.

Aşırı sıcaklar ve sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle akıllı duraklardaki sistemlerin olumsuz etkilendiğini belirten Karayandı, klima kompresörleri ve ana kartların arızalandığını bildirdi. Sorunun çözümü için çalışmalar yapıldığını ifade eden Karayandı, son olarak da durak kapılarına hava perdesi takıldığını söyledi.

Büyükşehir’e bağlı, şirketleri tarafından elektronik ücret toplama ve yolcu bilgilendirme-otomasyon sistemi işi kapsamında yaptırılan 10 adet 25 metrekarelik akıllı durak bulunduğunu dile getiren Karayandı, “Adana Büyükşehir Belediyesine bağlı otobüslerin durağa varış vakitlerinin öğrenilebildiği, Kentkart bakiyelerini gösterebilen, kamera kayıtlarının alınabildiği, internet sisteminin bulunduğu, klima sisteminin bulunduğu, engelsiz kent projesine uygun, topyekün bir sistem bütünüdür.” diye tarif etti.

Akıllı duraklarda yaşanan sorunlara da değinen Karayandı, “Son günlerde havaların aşırı sıcak gitmesi, elektriklerin sık sık kesilmesi, durak sistemlerimizi olumsuz etkilemekte, klima soğutma kapasitesini aşmaktadır.” dedi.

Karayandı, “Akıllı durakların yazın daha serin, kışın daha sıcak olması için programımızda olan yeni projemiz için Eski Vilayet ve Taşköprü civarında bulunan akıllı duraklarımızda çalışma başlatılmıştır. Klimalarımızın bakımı sırasında aşırı sıcaklardan ve sık yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı klima kompresörleri ve ana kartlarının arızalanmış olduğu tespit edilmiş ve değişimi için yetkili servis tarafından işlem başlatılmıştır. Ayrıca içerideki hava akışının sıcak havadan ve soğuk havadan etkilenmemesi için durak kapılarına hava perdesi takılmıştır. En kısa sürede sorumluluğumuzda bulunan diğer 8 adet durak için de bu çalışmalar yapılacaktır.” şeklinde açıklamalarda bulundu.   (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir